Procesul de coruptie al lui Radu Mazare, amanat din nou

Miercuri, 28 Aprilie 2010, ora 13:34 1571 citiri

Curtea de Apel Bucuresti a amanat, miercuri, pentru 19 mai, procesul in care Radu Mazare si alte 36 de persoane sunt judecate in legatura cu atribuirea ilegala a unor terenuri, deoarece mai multi inculpati nu au avut avocat, iar alti aparatori au cerut un termen pentru studierea dosarului.

Astfel, avocata a cinci persoane din dosar a transmis instantei o cerere de amanare, deoarece nu se poate prezenta miercuri in instanta, pe motiv ca il reprezinta pe senatorul Alexandru Mazare la DNA.

Alti avocati din dosar, printre care si cel care reprezinta municipiul Constanta, au cerut un termen pentru a studia dosarul.

Curtea de Apel Bucuresti a amanat cauza pentru 19 mai si le-a pus in vedere avocatilor sa isi asigure, pe viitor, substituirea, pentru a nu mai fi in situatia ca unii inculpati sa nu aiba aparare.

Primarul Constantei, Radu Mazare, a fost prezent, miercuri, in sala de judecata. Pe 16 aprilie, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, definitiv, sa respinga exceptiile de neconstitutionalitate ridicate in acest dosar.

Dosarul a ajuns in instanta in noiembrie 2008, de atunci avand loc mai multe infatisari, procesul amanandu-se de fiecare data din motive de procedura, pentru a se depune anumite acte sau din cauza conditiilor meteorologice.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a 37 de inculpati in legatura cu restituirea si atribuirea nelegala a unor intinse suprafete de teren intravilan din municipiul Constanta, Mamaia, plaja si faleza, fapte prin care a fost cauzat un prejudiciu in valoare de aproximativ 114 milioane euro (dintre care 77,77 milioane euro reprezinta prejudiciu in dauna statului si 36,16 milioane euro prejudiciu in dauna municipiului Constanta)", potrivit unui comunicat al DNA, remis in octombrie 2008.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News