Primarul Constantei si Radu Mazare, urmariti penal de DNA pentru abuz in serviciu

Luni, 04 Decembrie 2017, ora 12:51
5920 citiri
Primarul Constantei si Radu Mazare, urmariti penal de DNA pentru abuz in serviciu
Foto: Facebook / Decebal Fagadau

Primarul orasului Constanta, Decebal Fagadau (foto), este urmarit penal de procurorii DNA pentru savarsirea infractiunii de abuz in serviciu, fapta savarsita in 2013, cand era viceprimar. In acelasi dosar s-a inceput urmarirea penala si pe numele fostului primar Radu Mazare.

Acesta din urma este acuzat de complicitate la abuz in serviciu, conform unui comunicat remis presei luni de DNA.

Doua foste sefe din Primaria Constanta, precum si fosta arhitect-sef sunt si ele urmarite penal in acest nou dosar deschis, potrivit procurorilor, cu privire la nerespectarea dispozitiilor legale in privinta ridicarii unui hotel pe plaja din Mamaia, in baza unei autorizatii de construire emise in 2009.

Procurorii spun ca, "prin decizia civila definitiva pronuntata de Curtea de Apel Constanta in anul 2012, autorizatia de construire emisa de Primaria municipiului Constanta a fost desfiintata".

"Instanta a retinut ca, la emiterea autorizatiei de construire, nu s-a respectat interdictia de a construi in interiorul zonei de protectie si ca amplasarea imobilului este situata in zona benzii litorale a Marii Negre in cuprinsul careia sunt interzise orice fel de constructii definitive (...) Instanta a mai retinut ca autorizatia de constructie a fost emisa cu nerespectarea dispozitiilor legale referitoare la respectarea drepturilor de servitute de vedere si servitute privind distanta dintre constructii", se mai arata in comunicatul DNA.

In anul 2013, ca urmare a anularii autorizatiei de constructie, societatea reclamanta a cerut in instanta, printr-o noua actiune, demolarea imobilului de lux precum si obligarea Primariei Constanta la emiterea actului administrativ de desfiintare a lucrarilor ce fusesera executate in baza autorizatiei anulate, arata procurorii.

In replica, Primaria Constanta a cerut respingerea actiunii ca nefondata, sustinand ca autorizatia de construire anulata de instanta a fost modificata printr-o alta autorizatie de construire emisa la data de 24.03.2011, autorizatie neanulata si perfect valabila. De asemenea, in acelasi an, Primaria a venit cu o completare prin care instiinta instanta de judecata ca a intervenit un element nou, respectiv ca a fost emisa, la data de 03.09.2013 o noua autorizatie de construire, pentru imobilul a carui demolare se cere.

Autorizatia de construire din 03.09.2013 a fost semnata de Decebal Fagadau, la data faptei viceprimar, si de alte persoane din dosarul deschis de DNA.

"Eliberarea autorizatiei respective din data de 03.09.2013 nu ar fi fost posibila fara intocmirea si eliberarea certificatului de urbanism din data de 02.07.2013, semnat de Mazare Radu Stefan in calitate de primar si de suspecta Luiza Elena Tanase in calitate de arhitect sef", se mai arata in comunicat.

Anul trecut, Tribunalul Constanta a dispus anularea autorizatiei de construire respective.

Procurorii spun ca Decebal Fagadau ar fi comis un abuz in serviciu pe motiv ca a semnat autorizatia de construire din 2013 cu incalcarea dispozitiilor legale.

In ceea ce il priveste pe Radu Mazare, acesta a semnat certificatul de urbanism tot cu incalcarea prevederilor legale. Mai mult, "in certificat s-a mentionat, in mod nereal, ca nu exista zone protejate, drepturi de servitute sau interdictii de construire, astfel cum se retinuse in mod irevocabil decizia civila a Curtii de Apel Constanta, din 2012".

Suspectilor li s-au adus la cunostinta calitatea procesuala si acuzatiile, se mai arata in comunicatul DNA.

C.B.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Decebal Fagadau urmarit penal DNA, #Radu Mazare dosar DNA , #DNA