Perchezitii acasa la Radu Mazare si la Primaria Constanta

Marti, 08 Aprilie 2014, ora 08:28
17405 citiri
Perchezitii acasa la Radu Mazare si la Primaria Constanta
Foto: Realitatea TV (Arhiva)

Procurorii DNA efectueaza, marti dimineata, perchezitii la domiciliul edilului sef al Constantei, Radu Mazare, dar si la sediul primariei orasului.

Mai multe masini cu mascati au descins la ora 6 dimineata la locuinta acestuia si la sediul institutiei pe care o conduce. La Primaria Constanta se afla patru masini ale mascatilor, care au incercuit si supravegheaza zona.

Potrivit Digi 24, Radu Mazare ar putea fi adus la Bucuresti, pentru audieri, in cursul zilei de marti.

"Eu sunt la Bucuresti, la premiile din turism. Eram laudat pentru ce am facut si, in acest timp, pe banii statului, institutiile statului imi dau tarcoale. Nu asta fac in tara lui Basescu? (Procurorii, n.r.)... cauta documente, bani si conturi offshore. (...) Ce se intampla acum in Romania nu se intampla pe vremea lui Ceausescu. Sunt mai multe servicii care ne urmaresc. Toti se gandesc dimineata pe cine o sa mai perchezitioneze, peste cine sa mai intre mascatii", a declarat Radu Mazare pentru Digi 24.

Intrebat daca perchezitiile procurorilor au legatura cu cartierul Henri Coanda, cu destinatie sociala, primarul Constantei a raspuns ca nu se simte vinovat pentru construirea unui proiect in care locuiesc 3500 de oameni. "Acolo e construit cu 270 euro/mp si cu 294 euro/mp cu tot cu frigider, paturi, mobilier. Eu cred ca la sumele astea nu se construieste nicaieri pe planeta asta. Deci si-asa a iesit in paguba constructorul.

Este o licitatie facuta conform tuturor reglementarilor de o societate a primariei de administrare a domeniului public si privat, unde actionar e integral Consiliul Local. Nu am fost la licitatie. Proiectul e initiat de mine si sunt mandru ca stau 3500 de oameni in case", a mai spus Radu Mazare.

DNA a confirmat printr-un comunicat marti dimineata perchezitiile pe care fac procurorii sai in Constanta, aratand ca sunt vizate 12 adrese, in Constanta, Bucuresti si Dambovita.

"Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie - Sectia de Combatere a Infractiunilor Conexe Infractiunilor de Coruptie efectueaza cercetari intr-o cauza penala, ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea, in perioada 2011 - 2013, a unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie de catre functionari publici, cu functii de conducere in plan local", se arata in comunicatul DNA.

DNA este ajutat in aceasta actiune de SRI si unitati ale Jandarmeriei.

Conform Digi 24, procurorii DNA instrumenteaza un al treilea caz impotriva lui Radu Mazare, pe langa cele doua in care acesta este acuzat de abuz in serviciu in cazuri de retrocedare ilegala de terenuri.

Exista indicii ca procurorii vizeaza activitatea primarului Radu Mazare in construirea cartierului de locuinte sociale pentru nevoiasi Henri Coanda, potrivit Realitatea TV.

In ultimele saptamani, DNA Bucuresti a cerut Primariei Constanta documente legate de construirea cladirilor, de achizitia de terenuri, lucruri facute publice de Radu Mazare.

In aceste zile, Radu Mazare anuntase ca pleaca in vacanta in Madagascar, impreuna cu mama sa, si ca se pregateste un atentat la viata lui.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Radu Mazare perchezitii Primarie DNA, #Mazare perchezitii procurori DNA, #Mazare domiciliu primarie perchezitii DNA , #DNA