Omul de afaceri Avraham Morgenstern, apropiat al lui Radu Mazare, a fost arestat

Miercuri, 19 Noiembrie 2014, ora 17:05
5110 citiri
Omul de afaceri Avraham Morgenstern, apropiat al lui Radu Mazare, a fost arestat
Foto: Facebook / Avraham Morgenstern

Omul de afaceri Avraham Morgenstern, retinut, marti, de procurorii DNA, pentru evaziune fiscala, intr-un dosar disjuns din dosarul de coruptie al primarului Constantei, Radu Mazare, privind construirea de locuinte sociale, a fost arestat.

Decizia, luata miercuri de magistratii Tribunalului Bucuresti, nu este definitiva, putand fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.

Morgenstern urmeaza sa fie incarcerat, dupa ce Tribunalul Bucuresti emite mandatul de arestare.

Omul de afaceri a fost pus sub urmarire penala de DNA pentru evaziune fiscala. Potrivit procurorilor, societatea Shapir Structures SRL, administrata de Morgenstern, s-a sustras de la plata obligatiilor fiscale catre stat, producand un prejudiciu in suma totala de 45.694.558,5 lei (peste 10 milioane de euro) compus din: 27.723.810,65 lei taxa pe valoarea adaugata si 17.970.747,85 lei impozit pe profit.

Apropiat al lui Radu Mazare, retinut de DNA. Evaziune de 10 milioane de euro

In acest sens, Morgenstern, pe de o parte, nu a inregistrat in mod corespunzator veniturile obtinute din trei contracte incheiate cu Regia Autonoma "Exploatarea Domeniului Public si Privat" (RAEDPP) Constanta si Confort Urban SRL Constanta in suma totala de peste 150 de milioane lei si nu a inregistrat facturile fiscale aferente acestor venituri, emise de Shapir Structures SRL, iar, pe de alta parte, a inregistrat cheltuieli fictive in suma totala de peste 65 milioane lei, reprezentand consultanta si asistenta tehnica oferite de societatile Larton Consultants ltd Cipru si Comrad Leasing ltd Cipru, controlate tot de el, potrivit DNA.

Veniturile neinregistrate corespunzator au provenit din: contractul incheiat la 22.12.2011, intre Shapir Structures SRL si RAEDPP pentru proiectarea si executia lucrarilor la campusul social Henri Coanda, venituri neinregistrate corespunzator (peste 40 de milioane lei), contractul incheiat la 10.12.2008 de Shapir Structures SRL cu SC Confort Urban SRL, avand ca obiect reabilitarea tramei stradale a municipiului Constanta si contractul incheiat la data de 23.02.2012, de Shapir Structures SRL cu SC Confort Urban SRL, avand ca obiect lucrari de mentenanta, reparatii si intretinere a tramei stradale din Constanta, valoarea totala a veniturilor neinregistrate fiind de peste 100 de milioane de lei.

Pe de alta parte, continua procurorii, au fost inregistrate cheltuieli fictive in suma totala de circa 65 milioane lei, reprezentand consultanta si asistenta tehnica oferite de societatile controlate de Morgenstern, Larton Consultants ltd Cipru (in suma totala de 32.465.159,34 lei in perioada 2009-2011) si Comrad Leasing ltd Cipru (in suma totala de 32.638.530,02 lei in perioada 2011-2014).

Morgenstern mai este cercetat de DNA in dosarul lui Radu Mazare, fiind acuzat ca i-ar fi dat primarului Constantei 175.000 de euro ca sa castige contractul privind construirea locuintelor sociale din cartierul "Henri Coanda" din Constanta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Ciolacu nu-l lasă pe Robert Negoiță să intre în cursa pentru Capitală: "E candidat la Sectorul 3 și lucrurile așa vor rămâne"
Premierul Marcel Ciolacu a declarat vineri, 19 aprilie, că a discutat cu liderul PNL, Nicolae Ciucă, şi au ajuns la concluzia că Robert Negoiţă este un candidat foarte bun al alianţei PSD -...
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Verdictul lui Ciolacu în privința medicului Cîrstoiu: ”Nu poate merge înainte ca fiind candidat al coaliției”
Premierul Marcel Ciolacu a delcarat, vineri, că până când doctorul Cîrstoiu nu va explica toate aspectele apărute în spaţiul public, dânsul nu poate merge înainte ca fiind candidat al...
#arestare Avraham Morgenstern, #om afaceri Avraham Morgenstern arestat, #evaziune fiscala Avraham Morgenstern , #retinut