Ministrul Justitiei din Madagascar spune ca Mazare va fi extradat in Romania. De ce nu se poate mai devreme de 2020

Marti, 14 Mai 2019, ora 14:33 18572 citiri
Foto: Andreea Alexandru/ Mediafax Foto/ Hepta.ro

Ministrul Justitiei din Madagascar, Jean-Jacques Randrianasolo, a declarat, marti, ca fostul primar al Constantei Radu Mazare va fi extradat in Romania.

Declaratia a fost facuta pentru publicatia locala L'Express de Madadagascar. Ministrul a confirmat ca a primit toate actele necesare procedurii de extradare.

Radu Mazare se afla in a saptea zi de arest in Madagascar. In plus, fostului edil i s-a adus la cunostinta faptul ca va fi extradat, potrivit sursei citate.

El ar fi cerut azil in Madagascar, potrivit unor surse din Inaltul Comisariat ONU pentru Refugiati, care au preferat sa isi pastreze anonimatul.

Sursele au explicat ca "barbatul are dreptul de a astepta un raspuns din partea Inaltei Curti de Justitie (HCJ) . Cererea de azil este programata sa fie judecata pe data de 21 ianuarie 2020. Intre timp, el nu poate fi fortat sa paraseasca tara in care a cerut azil".

"In plus, respectam drepturile omului sustinute de Madagascar. Reclamantul a ajuns aici si a construit un hotel mare in Antsiranana, unde a mai adus alti oameni importanti care au construit afaceri, sinonim pentru dezvoltarea tarii", au adaugat sursele.

Ministrul interimar al Justitiei, Ana Birchall, a anuntat luni dimineata ca dosarul complet, cu toate documentele necesare extradarii lui Radu Mazare, a fost trimis si inregistrat oficial de autoritatile din Republica Madagascar, de care depinde derularea procedurii in continuare.

Dosarul, care are mai mult de 600 de pagini, contine cererea de extradare si toate documentele trimise de instante Ministerului Justitiei, el fiind trimis atat in format electronic, cat si fizic, printr-un curier diplomatic.

Fostul primar al Constantei Radu Mazare trebuie sa execute 9 ani de inchisoare, decizie luata de instanta suprema pe 8 februarie.

Vezi si Consulul Madagascarului: MAE roman stia demult ca tara mea e gata sa-l extradeze pe Mazare

El a fost prins saptamana trecuta in Madagascar, iar autoritatile romane au demarat imediat procedura de extradare.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News