Mazare: Trebuie sa reduc cheltuielile cu 25%, chiar daca am bani la buget

Joi, 01 Iulie 2010, ora 20:46 1602 citiri

Radu Mazare, primarul orasului Constanta, este nemultumit de faptul ca este obligat sa reduca cheltuielile cu serviciile publice, chiar daca are bani la buget sa le suporte.

"A aparut o ordonanta prin care suntem obligati, cu pedeapsa penala, ca asa e in tara lui Basescu, sa reducem cu 20% toate cheltuielile pe care le facem cu serviciile si cu bunurile pe anul in curs", a declarat Mazare, la Realitatea TV.

Primarul Mazare a precizat ca este vorba despre cheltuielile cu energia, iluminatul, intretinerea spatiilor verzi, gunoiul de ridicat, maturatul stradal, paza, politie, reparat strazi, marcaje rutiere, ecarisaj, dezinsectie si deratizare.

Radu Mazare a adaugat ca, potrivit dispozitiilor Guvernului, este obligat sa reduca personalul de la primaria Constantei cu 30%, in conditiile in care nu s-au luat masuri de reducere a birocratiei.

"30% din angajatii de la primarie trebuie dati afara, in conditiile in care birocratia nu se diminueaza, ci creste, pentru ca prin ordonanta asta in care ne si ia 4% din impozitul pe venitul global, ea strange si mai mult si aduna si mai multa birocratie.

Sunt extrem de curios sa vad cum o sa functioneze primaria, sunt o suta de mii de hartii si hartiutie, avem si termene de respectat, in mod categoric nu vom mai putea respecta aceste termene. (...) Taierea se putea face daca se facea impreuna cu un pachet care sa usureze birocratia, daca vrei sa faci o investitie dureaza ani de zile", a declarat Radu Mazare.

(L.S.)

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com