Mazare, suparat dupa infrangerea lui Ponta: Ma gandesc sa ma retrag

Marti, 18 Noiembrie 2014, ora 15:20
8058 citiri
Mazare, suparat dupa infrangerea lui Ponta: Ma gandesc sa ma retrag
Foto: Facebook/Radu Mazare

Radu Mazare, presedintele PSD Constanta si primarul municipiului de la malul marii, a declarat marti ca se gandeste sa se retraga nu numai din functia de edil, ci si din politica, dupa infrangerea lui Victor Ponta la alegerile prezidentiale.

Mazare a sugerat ca se va retrage din functiile politice si duminica, pe 16 noiembrie, daca liderul PSD nu va castiga competitia finala in cursa pentru Cotroceni, in fata lui Klaus Iohannis.

Totusi, marti a spus ca doar se gandeste sa faca acest lucru, insa deocamdata nu are in plan sa ia o decizie concreta.

La insistentele jurnalistilor, care i-au amintit ce a declarat duminica, inainte de aflarea rezultatelor alegerilor prezidentiale, Mazare a spus ca presa a interpretat gresit.

"N-am declarat niciodata ferm ca, daca nu castiga Ponta, plec. Am spus ca, daca lucrurile si sistemul vor merge la fel si voi fi hartuit in continuare, ma gandesc sa ma retrag.

Uitati-va in inregistrare, eu sunt inginer si ma exprim exact (...). Decizia de a renunta la functia de primar o iau eu, nu cand zic adversarii politici, decizia de a renunta la functia de primar pot sa o mai ia cetatenii, la alegeri. Este o optiune pe care o analizez si pe la care ma gandesc", a declarat Radu Mazare.

Social-democratul a subliniat ca el a fost ales primar in Constanta de patru ori, iar de trei ori a obtinut peste 65% dintre voturi, insa de fiecare data a castigat tot dreapta - in 2005 Basescu, in 2009 tot Basescu, in 2014 Iohannis.

"Nu pot sa spun ca n-am fost suparat (ca a pierdut Ponta - n.red.), dar sunt obisnuit si incerc sa inteleg...daca de fiecare data castigam la locale si pierdem la prezidentiale inseamna ca e o problema. Dar cum sa fiu suparat pe constanteni, daca m-au votat de patru ori?", a spus primarul PSD.

Edilul de la malul marii a vorbit si despre protestele organizate in Constanta cu ocazia alegerilor, unde s-a cerut demisia lui.

Proteste la Constanta: "Mazare, Nicusor, in acelasi dormitor!" (Video)

"Eu am fost votat cu 100 si ceva de mii de voturi, ei sunt oponenti politici, daca ar fi sa convoc si eu un miting, ar fi de 30 de ori mai mare. Dupa fiecare alegere, cei care sunt atarnatori la castigatorul prezidentialelor ies si fac valva la Constanta", a precizat Mazarea.

Declaratia le-a amintit jurnalistilor de gestul Liei Olguta Vasilescu, primar in Craiova, care a criticat faptul ca oamenii au iesit in strada dupa primul tur al alegerilor, iar ulterior a organizat un miting la care au participat mii de sustinatori ai PSD.

Olguta Vasilescu, despre romanii care au iesit in strada: Asa si? Strangem 20.000. Facem razboi civil?

Radu Mazare a dat de inteles, duminica, inainte de aflarea rezultatelor alegerilor prezidentiale, ca se va retrage din politica daca Victor Ponta nu castiga.

"Daca lucrurile si sistemul pentru care umblu imbracat asa (in haine kaki si cu bereta rosie - n.red.) de zece ani nu se schimba, vreau sa ma retrag nu numai de la pimarie, veau sa ma retrag de tot.

Daca sistemul construit de Traian Basescu, un sistem bazat pe ura, pe incrancenare, va ramane, eu vreau sa ies din politica. Energia mea nu o mai pot sa o dedic lucrurilor pe care le fac oamenilor si trebuie sa o dedic sa ma apar cu avocati si nu mai am placere. Nu m-am nascut politician, nu mor politician, nu-i nicio drama", a spus Mazare, potrivit stiripesurse.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Nicușor Dan, prima reacție după ce PSD și PNL au renunțat la candidatura lui Cîrstoiu. „Decizie grea pentru mafia imobiliară”
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a reacţionat marți, 23 aprilie, printr-o postare ironică, după ce coaliţia PSD-PNL a renunţat la candidatura lui Cătălin Cîrstoiu pentru Primăria...
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
AUR și partidul lui Șoșoacă, în scădere, în intenția de vot la alegerile europarlamentare. Cum arată topul, cu mai puțin de două luni înainte de alegeri SONDAJ
Alianţa PSD-PNL este creditată că 46,6% din intenţiile de vot la alegerile europarlamentare, AUR cu 16,7%, iar Alianţa Dreapta Unită cu 13,8%, conform unui sondaj realizat de INSCOP în luna...
#Radu Mazare retrage, #Radu Mazare demisie, #Radu Mazare Ponta , #PSD