Mazare: Slugile lui Basescu de la ANI s-au repezit sa-mi caute chilotii din 2003 (Video)

Marti, 04 August 2009, ora 13:44 3326 citiri

Radu Mazare nu a intarziat sa raspunda acuzatiilor care i-au fost aduse marti de ANI, spunand ca "slugile lui Basescu de la Agentia Nationala de Integritate" s-au repezit ca ulii sa-i caute "chilotii din 2003", fara sa dea un telefon in prealabil ca sa verifice daca informatia era adevarata sau nu.

"Dupa ce domnii de la ANI ca si cei de la DNA nu mai stiu ce sa caute si mai rascoleasca, acum s-au repezit ca ulii sa-mi caute chilotii din 2003 si sa vezi stupoare: L-am descoperit pe Mazare domn' presedinte, sa ma avansati.

In fapt domnii de la ANI, slugile politice ale lui Basescu de la ANI, au dat un comunicat de presa, iar prezentatorii de la tv au inceput sa comenteze. Am aflat despre asta din presa, fara ca inspectorul de la ANI sau femeia de serviciu de acolo sau oricine sa imi dea un telefon mie sau avocatilor mei sa imi puna o intrebare", a declarat edilul Constantei, la Realitatea Tv.

Radu Mazare sustine ca, din cauza unei erori comise de Registrul Comertului, a fost intregistrat gresit ca administratorul firmei S.C. Nisipuri S.A, care in fapt este fratele lui, Mihai Mazare, el fiind doar actionar in firma respectiva.

"Este o reactie caraghioasa a institutiilor statului. Daca m-ar fi intrebat slugile politice de la ANI, le spuneam ca eu nu eram administrator. Eu am aflat din presa si le-am dat un telefon. Ca prin presa afli ca esti anchetat in tara asta. Domnii de la Registrul Comertului au gresit. Cei de la ANI imi tot cauta chilotii din 2003. Am facut o inregistrare din oficiu si in referat se arata ca s-a constatat ca in mod eronat la administrator a fost trecut domnul Mazare Radu Stefan si nu Mihai Mazare.

Nu te poti apuca sa terfelesti un om si sa dai comunicate fara sa te informezi sau sa ii pui o intrebare", a mai declarat liderul PSD Constanta.

Mazare isi imagineaza ca la "Cotroceni a fost veselie mare cand au crezut ca l-au prins".

ANI: Mazare a fost incompatibil timp de cateva luni in 2003

ANI a anuntat marti ca primarul Constantei, Radu Mazare, a ocupat functii care l-au adus in stare de incompatibilitate.

Mazare s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 23 aprilie 2003 - 06 noiembrie 2003, intrucat a detinut si exercitat concomitent atat functia de primar al municipiului Constanta, cat si functia de administrator la o societate comerciala, se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Integritate.

Agentia s-a sesizat din oficiu cu privire la posibila nerespectare a legii de catre Radu Mazare. Verificarile au scos la iveala faptul ca edilul constantean a incalcat prevederile legale privind regimul incompatibilitatilor. Radu Mazare a fost instiintat, pe 27 si 28 iulie, prin doua adrese, privind verificarile ANI.

Astfel, Radu Mazare a fost numit, la data de 4 noiembrie 1998, in functia de administrator la S.C. Nisipuri S.A., functie din care s-a retras la data de 6 noiembrie 2003. In acelasi timp era si primar.

Potrivit prevederilor Legii nr. 161/2003, care a intrat in vigoare in aprilie 2003, functia de primar este incompatibila cu postul de administrator la societatile comerciale.

Mazare poate face o contestatie in termen de 15 zile.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News