Mazare: Peste tot in lume cazinourile sunt afaceri private

Miercuri, 24 August 2011, ora 14:49
1375 citiri
Mazare: Peste tot in lume cazinourile sunt afaceri private
Foto: Adevarul

Primarul Constantei, Radu Mazare, spune ca peste tot in lume cazinourile sunt afaceri private si ca ministrul Elena Udrea a vrut de fapt sa ii dea "o palma" atunci cand a cerut sa renoveze pe bani publici Cazinoul din Constanta. "Foarte bine, sa imi dea o palma, dar sa imi dea si cele 10 milioane de euro", spune Mazare.

Intr-o interventie la Antena 3, Radu Mazare a reamintit ca o firma israeliana a preluat in concesiune Cazinoul in urma cu 5 ani, dar dupa ce a investit circa 3 milioane de euro s-au retras, in urma cu 4 luni, sustinand ca au pierdut o multime de bani fara sa se aleaga cu nimic.

Primarul Constantei a explicat ca nu a putut folosi fonduri europene pentru reabilitatea Cazinoului, deoarece acesta era concesionat. Pe de alta parte, "cazinourile sunt private peste tot in lume, nu exista cazino in care sa bage bani statul si apoi un privat sa traga profiturile", a explicat Mazare de ce nu a fost interesat niciodata sa reabiliteze Cazinoul, preferand sa aloce banii altor proiecte, cum ar fi soseaua de coasta.

"Numai in Romania e posibila trasnaia asta, sa iau bani din impozitele constrantenilor, sa bag intr-un cazino pe care sa il opereze un smecher mai tarziu", a spus Mazare.

Acesta a explicat ca miercuri, Consiliul Local a hotarat in unanimitate sa treaca acest obiectiv in administrarea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, cu conditia ca in 3 luni sa se dea o hotarare de guvern in acest sens, iar in 12 luni sa se demareze lucrarile de reabilitare.

"Daca il repara doamna Udrea cu 10 milioane si mi-l da inapoi, o sa il scoatem din nou sa il concesionam si sa luam bani anual", a mai afirmat Mazare, precizand ca, in caz contrar, Cazinoul va fi scos din nou la vanzare.

Intrebat daca a cazut deja la o intelegere cu ministrul Elena Udrea pe aceasta tema, primarul a raspuns: "Eu de vreo doi ani nu mai discut cu basistii. Dansa a facut declaratii, mi-a trimis hartie, am dat hotarare de consiliu, ia-l si repara-l si da-mi-l inapoi! (...)

Cazinoul este prin excelenta o activitate privata. Interesul este mai degraba sa ii dam o palma lui Mazare ca renovam Cazinoul cu banii de la MDRT. Foarte bine, sa imi dea o palma, dar sa imi dea si cele 10 milioane", i-a transmis Mazare Elenei Udrea.

Consiliul Municipal Constanta a votat miercuri in unanimitate trecerea Cazinoului din Constanta in admistrarea MDRT. Monumentul istoric are peste un secol de existenta si nu a mai fost renovat integral de mai bine de doua decenii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mazare Cazino Constanta, #renovare Cazino Constanta, #Udrea cazino Constanta , #primar Constanta