Mazare, mesaj disperat din "beciul domnesc": Consider ca este nedrept ce mi se intampla

Vineri, 29 Mai 2015, ora 18:41
7172 citiri
Mazare, mesaj disperat din "beciul domnesc": Consider ca este nedrept ce mi se intampla
Foto: Arhiva Ziare.com

Radu Mazare, pentru care instanta suprema a prelungit joi arestul preventiv, se simte o victima a justitiei si sustine ca nu se poate apara din "beciul domnesc".

"In ultimii 10 ani, incepand din 2005, 'sistemul' m-a acuzat de cate-n luna si-n stele. De fiecare data insa am avut posibilitatea sa vorbesc si sa ma apar. Liber. Cel mai bun exemplu este deja celebrul dosar al retrocedarilor, unde sunt acuzat si judecat din 2008 (...).

Acum insa, stau la beci de 8 saptamani, am demisionat din partid si din functia de primar si am anuntat ca nu mai vreau o viata politica sau publica. Nu mai pot fi suspicionat ca as putea influenta pe cineva. Totusi, constat ca de fiecare data cand trebuie sa merg in instanta pentru a mi se judeca sau rejudeca eliberarea se declanseaza 'pe surse', in mod automat un linsaj mediatic", a precizat fostul primar al Constantei intr-un comunicat citat de Stiripesurse.ro.

Radu Mazare este de parere ca ce i se intampla e nedrept. Este condamnat aprioric la televizor sau pe surse, continua fostul edil, in timp ce el este "infundat in arest preventiv prin decizii prelungite la infinit".

"Consider ca este nedrept ce mi se intampla si pot sa va spun ca aici, in arestul preventiv, sunt multi alti oameni ca mine, care nu inteleg de ce trebuie sa stea la beciuri fara sa se poata apara juridic sau ca imagine.

Nu cred ca acesta este un mod corect de a se face justitite, condamnat aprioric la televizor sau 'pe surse' si infundat in arest preventiv prin decizii prelungite la infinit, ce induc in mod automat in opinia si impresia generala o falsa si certa vinovatie a celui cercetat. Voi reveni", se mai arata in mesajul lui Mazare.

Inalta Curte de Casatie si justitie (ICCJ) a decis joi ca Radu Mazare sa fie cercetat in continuare in arest preventiv. Astfel, magistratii au admis contestatia DNA la inlocuirea masurii cu arestul la domiciliu, dupa cum cerusera avocatii lui Mazare.

Radu Mazare nu scapa de "beciul domnesc": Magistratii au decis sa ramana in arest

Procurorii DNA il acuza pe Radu Mazare ca a luat mita noua milioane de euro in perioada in care a fost edil al Constantei, pentru a ajuta mai multe firme sa castige contracte cu primaria si sa obtina autorizatii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban, ales președintele Forţa Dreptei. "Adevăraţii liberali sunt în acest partid"
Ludovic Orban a fost ales, sâmbătă, 20 aprilie, preşedintele partidului Forţa Dreptei la primul Congres al formaţiunii, adunare la care au participat, la Palatul Parlamentului, peste 1.200 de...
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Ciolacu a făcut marele anunț. Ce se întâmplă cu candidatul alianţei PSD - PNL la Primăria Capitalei începând de luni
Medicul Cătălin Cîrstoiu este, în acest moment, candidatul alianţei PSD+PNL la Primăria Capitalei, a declarat sămbătă, 20 aprilie, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Luni, 22 aprilie,...
#Radu Mazare mesaj arest, #Radu Mazare arest nedrept, #Radu Mazare arestat , #arestat