Mazare ii ofera Elenei Udrea Cazinoul din Constanta (Video)

Miercuri, 24 August 2011, ora 13:152258 citiri
Mazare ii ofera Elenei Udrea Cazinoul din Constanta (Video)
Foto: Arhiva

Cazinoul de pe faleza din Constanta, una dintre emblemele orasului, i-a fost oferit Ministerului Dezvoltarii, condus de Elena Udrea, de Consiliul Local al orasului Constanta.

Hotararea a fost votata, miercuri, la initiativa primarului Radu Mazare, de consilierii locali cu unanimitate de voturi, care au decis insa si faptul ca acest obiectiv va reveni in administratia Primariei daca in trei luni nu va fi data o hotarare de Guvern pentru a trece la MDTR, potrivit Antena 3.

"Ma bucur ca ne-a fort predat Cazinoul din Constanta. Putem face reabilitarea prin Compania Nationala de Investitii. Am identificat si alta posibilitate, in urma vizitei derulate in Constanta. Am decis sa ii dam posibilitatea sa realizeze reabilitarea Cazinoului prin fonduri europene. Daca nu fac nimic cu fondurile, i le retragem pana in septembrie. Daca vine cu proiect, noi sprijinim proiectul, daca nu, incepem procedurile si il reabilitam cu bani de la MDRT. Ulterior, el se va intoarce spre administrarea Primariei Constanta pentru introducerea lui in circuitul turistic", a afirmat miercuri Elena Udrea, citata de Agerpres.

Sefa PDL Bucuresti a spus insa foarte clar, in urma cu doua saptamani, ca Ministerul Dezvoltarii nu vrea sa preia Cazinoul, dar ca va da banii necesari pentru renovarea acestuia, insa cladirea va ramane in administrarea Primariei Constanta.

Cladirea care nu a mai fost renovata de mai bine de doua decenii a fost subiect de polemici, dupa ce edilul Radu Mazare a anuntat ca o va vinde.

Cazinoul din Constanta isi afla miercuri soarta

"Noi o reparam si ea ramane constantenilor, turistilor, dar si in gestionarea Primariei Constanta. Singura conditie pe care noi am pus-o a fost aceea de a se pastra destinatia Cazinoului ca obiectiv turistic, sa nu poata fi instrainat cum vrea senorul, cui vrea senorul, unei firme prietene, asa cum ne-a obisnuit. Nu vad de ce ar refuza oferta ministerului", scria recent ministrul Turismului, Elena Udrea, pe blogul personal, precizand ca va renova Cazinoul, "fie ca ii place sau nu lui Mazare".