Mazare cumpara locuintele ieftine care raman nevandute

Marti, 14 Iulie 2009, ora 14:48 2165 citiri
Foto: Arhiva

Alesii din Constanta au votat luni, in unanimitate, un proiect prin care ii asigura pe constructorii locuintelor ieftine pentru tinerii ca nu vor ramane cu casele nevandute, astfel ca municipalitatea s-a angajat ca, in termen de opt luni calendaristice dupa efectuarea receptiei lucrarilor, sa cumpere locuintele ieftine ramase nevandute.

Ingrijorati ca in conditii de criza imobilele din programul de locuinte ieftine pentru tineri, initiat de edilul Radu Mazare nu se vor vinde, antreprenorii i-au cerut edilului initierea unui proiect prin care sa fie protejati, informeaza Ziua de Constanta.

Astfel ca, municipalitatea Constantei s-a angajat ca, in termen de opt luni calendaristice dupa efectuarea receptiei lucrarilor, sa cumpere locuintele ieftine ramase nevandute.

Ele vor fi folosite drept locuinte sociale sau vandute, ulterior, la acelasi pret, 500 de euro metrul patrat.

"In acest program vrem sa facem o mixtura, lucram si cu banii statului, cat si cu bani privati. Locuintele sunt ridicate din banii constructorilor sau banii luati de acestia de la banci. Ele aveau nevoie de o garantie, daca maturam toti cei 20.000 de solicitanti, vor ramane locuinte nevandute", a declarat Radu Mazare.

Mazare va construi un dig pentru a evita inundarea strazilor

Primarul Constantei a facut o vizita in zona Faleza Nord afectata de inundatii si a spus ca o sa inalte strazile cu zece centimetri si o sa faca un dig la intrare pe strazi pentru a evita aceste situatii pe viitor.

"Vom face o inaltare a soselei. Cui am spus asta mi s-a spus ca este ineficienta pentru ca trebuie sa fie destul de mica, astfel incat masina sa poata trece peste ea. Eu am zis sa facem pe o distanta de zece metri si sa facem un dig la intrarea pe strada, de jumatate de metru", a spus Mazare, potrivit Ziua de Constanta.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News