Mazare cere ancheta in cazul naufragiului: Daca murea neamtul, era scandal cat casa

Sambata, 15 Iunie 2013, ora 10:55 4926 citiri
Foto: Arhiva

Primarul Constantei, Radu Mazare, solicita ancheta in cazul cetateanului german care a esuat cu iahtul in zona Cazinoului. El sustine ca navigatorul nu a fost lasat in port.

"Nu numai ca nu trebuiau sa il goneasca, ci nu trebuiau sa ii dea voie sa plece de acolo. Este inadmisibil sa spuna ca era o mare de gradul 3-4, aia nu era furtuna, ala nu era cu vaporul, era cu un velier de 9 metri, daca murea neamtul era scandal cat casa", a declarat Radu Mazare, citat de Pro TV.

Un iaht german a ramas blocat in stancile de la intrarea in portul turistic Tomis

Vasul navigatorului german s-a zdrobit joi de stancile digului de protectie din zona Cazinoului din Constanta. El lansase inainte un SOS, insa nu a fost lasat sa intre in Port pe motiv ca vasul sau nu este unul comercial.

"Voi adresa o scrisoare ministrului de Interne si ministrului Transporturilor sa infiinteze o comisie care sa ancheteze cazul grav intamplat cu neamtul esuat noaptea trecuta pentru ca este inadmisibil si intolerabil asa ceva.

(...) Eu, care navighez mult, vreau sa spun ca n-am intalnit si nici n-am patit asa ceva nicaieri in lumea asta, inclusiv la egipteni care se spune ca nu sunt asa cu norme si cu reguli ca la europeni sau in Asia", a afirmat Radu Mazare, citat de Mediafax.

Germanul a parasit duminica Romania, dupa ce a fost salvat de doi pescari. In varsta de 61 de ani, el a suferit un atac de panica. Mazare sustine ca il cauta pentru a-l ajuta sa-si repare barca.

"Neamtul acela a venit pe Dunare din Germania sa viziteze Romania si cand a ajuns in mijlocul furtunii in port ai nostri l-au dat afara", a mai acuzat primarul.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News