Mazare: Boc a facut programul Prima Casa pentru dezvoltatorii din Cluj

Miercuri, 24 Iunie 2009, ora 15:03 2419 citiri

Pesedistul Radu Mazare revine cu acuzatiile asupra "vrajelii" numite "Prima Casa" a Guvernului Boc, sustinand ca de fapt programul este destinat unor "anumite dezvoltari imobiliare care au ramas nevandute", multe dintre ele fiind la Cluj.

"Multe dintre ele sunt in Cluj. Pe langa Polus Center... (al omului de afaceri Arpad Paszkany, n.r.) si pe net daca intrati le gasiti... Si vine Guvernul si garanteaza cumpararea de catre cetatean la pretul pietei. Adica la 1.000-1.200 euro metrul patrat si rezolvam problema dezvoltatorilor imobiliari care nu si-au vandut apartamentele. Tanarul poate nu poate sa duca toate ratele catre banca (...)

Apartamentul daca e garantat de stat va intra in proprietatea statului. Dezvoltatorul si-a rezolvat problema, si-a scos profitul de-acolo, tanarului nu i-am facut mare sprijin...", a declarat Radu Mazare in emisiunea "Vorbe Grele", la Antena 2.

Nu se ramburseaza TVA

Radu Mazare a mai aratat ca in Romania nu s-a mai rambursat TVA in ultimele 6 luni "decat cu mari interventii si cu 10-20% ciubuc".

"Deci in Romania, nu se ramburseaza TVA firmelor. Dar daca nu erau bagabonti si aia care au inregistrat, dadeau toata inregistrarea. Am spus asa. Sunt firme care au de recuperat TVA 200.000, 1 milion de euro, care datorita nerecuperarii TVA de la stat, inchid, dau faliment. Dau oamenii in somaj. Avem somaj, e criza.

Nu este normal ca sa astepti 3 luni, 6 luni, 8 luni si sa nu poti sa-ti iei TVA, ban muncit de tine, decat daca dai intre 10 si 20, depinde de intrare. Si le-am cerut ministrilor nostri sa intervina. Pentru ca sigur, ministrul de Finante e de la PD...", a mai declarat Mazare.

Oprescu nu candideaza

Intrebat daca crede ca Sorin Oprescu va candida la presedintie independent sau cvasi-independent, Mazare a spus ca a vorbit cu Sorin "acum vreo doua luni de zile, l-am intrebat si mi-a spus ca nu vreau sa candideze".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Comentarii