Jurnalistii sar in apararea lui Feri Predescu

Luni, 08 Decembrie 2008, ora 21:04 4196 citiri

Dupa ce Tribunalul si Curtea de Apel din Constanta au condamnat-o pe jurnalista Feri Predescu la plata unor despagubiri de aproximativ 15.000 de euro primarului Radu Mazare, un grup de ziaristi a facut un apel pentru sprijinirea celei care a decis, ulterior, sa dea in judecata statul roman la CEDO.

Astfel, a fost lansata o petitie online in sprijinul corespondentului Realitatii TV la Constanta, iar cei care doresc sa o ajute cu o suma de bani, necesara platii despagubirii cerute de Radu Mazare, un cont bancar: Banca Transilvania sucursala Constanta - Contul in lei RO40BTRL01401201D45373XX - titular cont Predescu Ghiulfer (Feri).

In demersul de sprijire financiara a jurnalistei s-au alaturat, printre altii: Jean-Francois Julliard, Secretar general, Reporteri fara Frontiere, Ioana Avadani, director executiv - Centrul pentru Jurnalism Independent, Rodica Culcer, jurnalist, Catalin Tolontan, jurnalist, Dan Tapalaga, jurnalist, Iulian Comanescu, jurnalist, Valentin Zaschievici, jurnalist, Jurnalul National, Liana Ganea, coordonator al programului FreeEx.

Feri Predescu a relatat, intr-o emisiune la postul realitatea TV din 12.08.2006, la care era invitat si Radu Mazare, despre relatiile primarului Constantei cu lumea interlopa.

Informatiile erau publice, ele erau - potrivit lui Mircea Toma, presedintele Asociatiei Agentia de Monitorizare a Presei - rezultatul unei anchete realizate de o echipa de 12 jurnalisti de investigatie care au redactat o monografie a crimei organizate care sufoca orasul si judetul Constanta.

Informatiile la care s-a referit Feri Predescu fusesera deja publicate nu numai in aceasta monografie, ci si intr-un cotidian central. Ele detaliau relatia dintre afaceri, lumea interlopa, politicieni si administratia locala.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News