Jurnalista condamnata pentru delict de opinie anti-Mazare

Joi, 27 Noiembrie 2008, ora 10:34 1827 citiri

Judecatorii de la Curtea de Apel Constanta au respins, luni, recursul declarat de ziarista Feri Predescu impotriva deciziei Tribunalului prin care era obligata sa-i plateasca primarului Radu Mazare, despagubiri morale de 50.000 de lei, pentru afirmatiile facute la adresa edilului constantean intr-o emisiune de televiziune.

S-a creat astfel cel mai periculos precedent care vizeaza presa din Constanta si, de ce nu, din Romania, scriu jurnalistii de la Cuget Liber.

Din pacate, judecatorii constanteni nu au putut face diferenta dintre o stire de presa si o opinie exprimata intr-o emisiune de televiziune, iar asta nu inseamna decat o presiune foarte mare asupra acelora care au opinii impotriva primarului Constantei.

Astfel, daca Mazare insusi a fost "iertat", desi a facut-o "proasta" pe Sulfina Barbu, fost ministru al Mediului, ziarista Feri Predescu a fost pusa sa plateasca pentru ca doar a asociat numele unor interlopi cu cel al lui Mazare.

Evenimente care, anterior, au facut sa curga rauri de cerneala in presa locala si nationala nu s-au soldat cu astfel de "sanctiuni", dar acuzele aruncate in eter la un post de televiziune de Feri Predescu au "patat" imaginea primarului Mazare in mod iremediabil, in opinia judecatorilor constanteni.

Afirmatiile ziaristei se refereau la legaturile edilului cu clanul Vasea, legate de incidentul din 2006, cand membri ai lumii interlope au devastat hotelul "Flora".

Desi Radu Mazare si Nicusor Constantinescu au fost cei care au cerut vehement Politiei sa faca dreptate, ulterior, si-au retras plangerea, alimentand astfel suspiciunile ca intelegerile din umbra despre care vorbea Feri Predescu ar fi reale.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News