Fratele lui Radu Mazare, suspectat si el de luare de mita: Au impartit banii frateste

Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 15:07 5194 citiri
Foto: qmagazine.ro

Alexandru Mazare, senator PSD si fratele primarului Constantei, Radu Mazare, este suspectat de procurori de luare de mita. El nu a putut fi chemat la audieri pentru ca nu se afla in tara.

Anchetatorii cred ca Alexandru Mazare a impartit cu fratele sau mita de 175.000 de euro primita de la omul de afaceri care a ridicat cartierul de locuinte sociale Henri Coanda din Constanta. Mai mult, Alexandru Mazare l-ar fi ajutat pe fratele sau, retinut marti seara pentru 24 de ore, sa disimuleze provenienta banilor cu ajutorul unor firme offshore din alte state, informeaza Realitatea TV.

Senatorului PSD nu i-au putut fi aduse la cunostinta acuzatiile de catre procurori pentru ca nu se afla pe teritoriul Romaniei. El va fi chemat la DNA imediat ce se va intoarce singur in tara sau indata ce va fi depistat, peste hotare, de oamenii legii, informeaza sursa citata.

Daca procurorii vor considera ca se impune perchezitionarea sau arestarea sa preventiva, se va solicita avizul Senatului, pentru ca un parlamentar nu poate fi supus acestor proceduri fara incuviintarea camerei din care face parte.

Alexandru Mazare a fost ales senator din partea PSD in Colegiul Uninominal 3 Constanta.

La ora 16:30 incepe procesul in care fratele sau, Radu Mazare, primar al Constantei si membru PSD, afla daca va fi arestat preventiv pentru 30 de zile. Radu Mazare a fost retinut, marti seara, aproape de miezul noptii, de procurorii DNA sub acuzatia de luare de mita.

Radu Mazare, retinut pentru 24 de ore (Video)

Marti, oamenii legii au facut mai multe perchezitii la locuinta lui Radu Mazare, a mamei sale, dar si la Primaria Constanta, fiind ridicate inscrisuri si componente de calculator.

Procurorii DNA au incheiat perchezitiile acasa la Radu Mazare - cu ce au plecat de acolo

De asemenea, Agentia Nationala de Integritate verifica averea lui Radu Mazare, existand suspiciuni cu privire la veniturile obtinute de edilul Constantei.

Averea lui Radu Mazare, verificata de ANI: Nu-si poate justifica jumatate din avere (Video)

In tot acest timp, Radu Mazare s-a declarat nevinovat, sustinand ca procurorii actioneaza la comanda politica a presedintelui Traian Basescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com