Dosarul "Zvastica" al lui Radu Mazare a fost redeschis

Miercuri, 12 Ianuarie 2011, ora 11:49 3200 citiri
Foto: Ziua de Constanta

Procurorii constanteni au redeschis cazul "Zvastica", in care primarul Radu Mazare este acuzat de portul insemnului nazist in public.

Dupa NUP-ul dat la sfarsitul anului trecut, cel de-al doilea de altfel, motivat de faptul ca faptele ar fi fost savarsite in interesul artei, procurorii au hotarat sa redeschida dosarul, anunta Ziua de Constanta.

"Sunt profund mahnit si dezamagit de decizia Parchetului. Mi-as fi dorit sa inceapa urmarirea penala impotriva mea, sa fiu condamnat si sa ispasesc cativa ani pentru o defilare pentru care israelienii m-au iertat si romanii m-au condamnat", spunea Mazare, la sfarsitul lunii noiembrie, dupa ce a aflat din presa despre cel de-al doilea NUP.

Decizia de verificare a NUP-ului a fost confirmata, la vremea respectiva, de procurorul sef al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, Ramona Bulcu, care a precizat totusi ca Parchetul Inaltei Curti "va derula o serie de verificari privind solutia dispusa de Parchetul Curtii de Apel Constanta".

In urma anuntului privind verificarile demarate de procurorii bucuresteni, solutia de neincepere a urmaririi penale a fost infirmata si dosarul a fost redeschis.

Acuzatiile pentru care se faceau cercetari in dosar erau instigare la discriminare, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea ordinii si linistii publice, instigare publica si apologia infractiunilor, sprijinire sub orice forma a unei organizatii cu caracter fascist, rasist sau xenofob, utilizare in public a unor astfel de simboluri si, respectiv, promovarea cultului persoanelor vinovate de savarsirea unei infractiunii contra pacii si omenirii sau promovarea ideologiei fasciste, rasiste ori xenofobe, prin propaganda.

NUP-ul fusese pronuntat pentru ca s-a apreciat ca faptul ca primarul a defilat in cadrul unei prezentari de moda cu o zvastica pe uniforma militara germana pe care o purta nu poate fi infractiune, fiind savarsita in interesul artei.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News
Scrie pe Ziare.Com