Dosarul foștilor primari Radu Mazăre și Decebal Făgădău a fost retrimis la DNA. Decizia definitivă a magistraților

Miercuri, 29 Decembrie 2021, ora 16:49 3122 citiri
Fostul primar Radu Mazăre este acuzat de complicitate la abuz în serviciu FOTO Hepta

Curtea de Apel Constanța a decis miercuri, 29 decembrie, ca dosarul în care foștii primari ai municipiului Constanța Radu Mazăre și Decebal Făgădău au fost acuzați că ar fi autorizat ilegal construirea unui imobil de lux pe plaja din Mamaia să fie restituit DNA. Hotărârea este definitivă.

Instanța a constatat nulitatea absolută a actelor efectuate după data extrădării efective a lui Mazăre Radu Ștefan, în baza Mandatului de Arestare Preventivă nr. 1/10.01.2018, inclusiv a rechizitoriului nr. 168/P2017 din 19.10.2020 emis de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție - Direcţia Naţională Anticorupție - ST Constanța, potrivit replicaonline.ro

Radu Mazăre și Decebal Făgădău, la data faptei fost viceprimar al Constanței, au fost trimiși în judecată de DNA, alături de încă patru funcționari din primărie, pentru că ar fi autorizat, în 2013, construirea unui imobil de lux deja ridicat în proporție de 95% pe plaja din Mamaia pentru care exista o decizie a instanței de anulare definitivă.

Acuzațiile din dosar sunt de abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu și fals intelectual în formă continuată

În 2016, prin sentința civilă nr.745/2016, Tribunalul Constanța a dispus anularea autorizației de construire emisă la 3 septembrie 2013 de Primăria Municipiului Constanța, întrucât pe terenul pentru care s-a emis autorizația era deja construită o clădire, astfel că autorizația din 2013 a fost emisă nelegal. Decizia a fost anulată ulterior, după ce părțile au ajuns la o înțelegere amiabilă. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalului Constanța.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News