Deputatul evreilor: Justitia sa isi faca datoria in cazul lui Mazare

Marti, 21 Iulie 2009, ora 22:52 3746 citiri
Foto: Alegeri.tv

Deputatul Aurel Vainer, presedintele Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania(FCER), este de parere ca afisarea primarului Constantei, Radu Mazare intr-o uniforma nazista este un act "blamabil" si "condamnabil din punct de vedere moral".

"Sper ca justitia sa isi faca datoria in acest caz. Afisarea publica a unei uniforme naziste este ilegala potrivit legilor din Romania. Uniforma aceea a fost purtata in al doilea razboi mondial de soldatii care au luptat impotriva statelor democrate. A fost purtata de oamenii care au comis crime de razboi.

Poporul meu a suferit enorm deoarece este vorba despre 6 milioane de oameni care au fost ucisi de regimul hitlerist", a declarat Aurel Vainer, pentru InPolitics.

"Nu ne-a facut nicio placere sa il vedem pe Radu Mazare imbracat intr-o uniforma nazista. Orasul Constanta, fiind la mare, ar trebui sa fie un oras al deschiderii, al tolerantei. Nu este normal sa faci parada cu o uniforma a Wehrmacht-ului", a mai spus presedintele FCER.

Edilul de la Constanta, Radu Mazare, a aparut duminica, la o parada de moda, impreuna cu fiul sau, costumat in nazist.

In cadrul paradei de moda "Mamaia Milano Nights" din Piata Cazino din Mamaia, s-au prezentat costumatii din timpul celui de-al doilea Razboi Mondial. Spectacolul, garnisit cu muzica, body-ballet si street dance, i-a avut ca protagonisti pe primarul Constantei si pe fiul sau, care au fost aplaudati de public.

Liderul PSD Constanta, Radu Mazare, a declarat ca s-a imbracat in uniforma de nazist fiind inspirat de filmul "Operatiunea Walkirie", unde personaj principal este un ofiter german care dorea "sa scape tara de un dictator nebun".

Rugat sa comenteze faptul ca un ONG a facut o sesizare la Procurorul General dupa ce s-a imbracat la o prezentare de moda in uniforma de nazist, Mazare a replicat: "Ce sa facem? La cate plangeri am eu, una in plus mai este o problema?".

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News