Cum se distreaza Radu Mazare in Brazilia?

Miercuri, 30 Decembrie 2009, ora 20:30 5031 citiri
Foto: Ziua de Constanta

In timp ce constantenii primesc colindatori si se pregatesc de petrecerea de Revelion, primarul de la malul marii, Radu Mazare, isi petrece sfarsitul de an pe meleaguri exotice, in Brazilia.

Cum in Brazilia, la sfarsitul lunii decembrie are loc, in fiecare an, o procesiune dedicata zeitei Lemajna, edilul Constantei se pare ca s-a numarat si el printre miile de oameni care au luat parte la ceremonialul dedicat zeitei marii si a fertilitatii.

Radu Mazare s-a aflat printre cele doua mii de persoane care au luat cu asalt si in acest an, plaja Copacabana din Rio de Janeiro pentru a-i aduce un omagiu zeitei afro-braziliene, scrie Ziua de Constanta.

Lemanja este considerata in acelasi timp patroana pescarilor si a celor care supravietuiesc naufragiilor. Festivalul, aflat la a saptea editie, porneste din centrul orasului Rio si se incheie pe malul Oceanului Atlantic, in care pelerinii arunca flori sau lumanari aprinse. Pe tot parcursul traseului, credinciosii Umbanda si Candomble poarta o statuie a zeitei Lemanja decorata cu flori.

In timp ce oamenii canta si danseaza, statuia zeitei este scaldata in sampanie. Conform traditiei, daca ofrandele aruncate in ocean sunt luate de valuri, atunci zeita Lemanja le va aduce celor ce i se inchina mult noroc in noul an.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News