Clanul Mazare cumpara stiri pozitive cu peste 2 milioane de euro

Vineri, 26 Februarie 2010, ora 09:33 3225 citiri
Foto:Arhiva

Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a atribuit un contract fabulos unei televiziuni locale controlate de parteneri de afaceri ai sai si ai primarului Radu Mazare, pentru "servicii de informare si promovare a institutiei pe canale TV".

Norocosul castigator este Neptun TV, care va difuza stiri pozitive despre Consiliul Judetean in valoare de peste 2 milioane de euro, firma primind anul trecut alti 600.000 de euro de la Primaria Constanta in acelasi scop, scrie Adevarul.

Este greu de inteles de ce Consiliul Judetean are nevoie de promovare tv in propriul judet, in fundamentarea licitatiei nu se mentioneaza sub ce forma trebuie sa fie facuta, mai scriu jurnalistii de la Adevarul.

Conditia-cheie a licitatiei este aceea a difuzarii zilnice a patru buletine informative cu stiri din judet, conditie care elimina din start orice competitor.

Anuntul privind organizarea licitatiei a fost publicat in septembrie 2009, in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, dar nu si in Monitorul Oficial al Romaniei. La licitatie, televiziunile europene nu s-a inghesuit deloc: a participat o singura firma, Soti Cable Neptun SRL, care a si castigat.

Atribuirea contractului, valabil pe patru ani, s-a facut in in luna noiembrie 2009.

Actionarii Soti Cable Neptun SRL sunt parteneri de afaceri cu cei doi lideri locali, primarul Radu Mazare si presedintele Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News