Ce spune Radu Mazare, din Madagascar, despre condamnarea la 6 ani si jumatate de inchisoare: Ma felicit ca am plecat

Miercuri, 16 Mai 2018, ora 23:45 11188 citiri
Foto: Hepta.ro

Fostul primar al Constantei, Radu Mare, a transmis, miercuri, o scrisoare, ca reactie la decizia Tribunalului Constanta de a-l condamna la 6 ani si 6 luni de inchisoare, spunand ca este "uluit si consternat de sentinta", pentru ca a fost achitat de Curtea de Apel Bucuresti pentru aceleasi fapte.

Radu Mazare se arata "uluit si consternat" de decizia judecatorilor de la Tribunalul Constanta, care l-au condamnat la un total de 6 ani si luni de inchisoare cu executare.

"Sunt uluit si consternat de sentinta nedreapta data de judecator. Nu reusesc sa inteleg, la prima acuzatie, cum este posibil ca pentru aceeasi presupusa infractiune de abuz (vanzarea sub-evaluata a terenului aferent Cazino Mamaia) sa fiu achitat de Curtea de Apel Bucuresti (sentinta numarul S.P.148/FI/10.07.2017) si sa fiu condamnat la 4,6 ani de puscarie de Tribunalul Constanta (S. P. 253/16.05.2018)? Repet, aceeasi acuzatie, acelasi teren, insa in doua dosare diferite, o instanta ma achita in dosarul numarul 6536/2/2008 la Curtea de Apel Bucuresti si alta ma condamna in dosarul 2310/118/2015 la Tribunalul Constanta", arata fostul primar al Constantei prin intermediul unei scrisori remisa, miercuri, presei, prin avocatul sau.

Mazare mai afirma ca i se pare "halucinant" si faptul ca DNA i-a intocmit doua dosare cu acelasi subiect, "contrazicand principiile de drept".

"Asa mi se pare si acum halucinant sa am doua sentinte opuse tot pe aceeasi infractiune cu acelasi subiect! Dosarul de la Tribunalul Constanta, unde am luat aceasta condamnare este public, poate fi consultat oricand, si oricine poate constata ca toti functionarii primariei, consilierii locali si evaluatorii implicati in vanzarea respectivelor terenuri au declarat ca procedura vanzarii a fost cea legala, si-au asumat-o, incepand de la adoptarea hotararii de Consiliu Local si pana la notar, fara ca eu sa fi intervenit in derularea ei", a mai explicat fostul edil.

Potrivit lui Radu Mazare, primarul semneaza ultimul pe documente, obligat de lege sa duca la indeplinire hotararile Consiliului Local.

"Nu Primarul vinde, ci Consiliul Local, nu Primarul le evalueaza, ci evaluatorul profesionist acreditat. in cazul celorlalte doua abuzuri, situatia este identica: primarul nu a influentat pe nimeni, nu a impus nimanui nimic, nu a primit si nu a cerut nimic. Si totusi sunt acuzat si condamnat pentru presupusa subevaluare facuta de niste evaluatori profesionisti! In fapt, spun ce am mai spus, vina mea este una singura: am fost un lider neaservit si incontrolabil pentru Servicii, ca atare o tinta permanenta a Politiei Politice din Romania!", a mai declarat Mazare, felicitandu-se pentru faptul ca a ales sa plece din tara.

"In atare situatie concluzia mea personala este una singura: ma felicit ca am plecat dintr-o tara in care justitia poate si achita si condamna o persoana in acelasi timp, pentru exact aceeasi acuzatie, cu acelasi obiect, dar in doua dosare diferite!", a aratat Mazare, in scrisoarea pe care a trimis-o din Madagascar.

Tribunalul Constanta a dispus, miercuri, condamnarea lui Radu Mazare la trei ani si sase luni de inchisoare, respectiv la patru ani si sase luni de inchisoare, pentru instrainarea unor terenuri din statiunea Mamaia la preturi subevaluate.

De asemenea, el a mai fost condamnat la pedeapsa inchisorii de doi ani si sase luni pentru ca nu a luat masura suspendarii unor functionari publici.

Instanta a contopit pedepsele cu inchisoarea stabilite si i-a aplicat lui Radu Mazare pedeapsa cea mai grea, de patru ani si sase luni inchisoare, la care se adauga sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse - de doi ani, in final el avand de executat pedeapsa inchisorii de sase ani si sase luni, executare in regim de detentie.

In plus, in cazul sau a fost luata si pedeapsa complementara a interzicerii unor drepturi, intre care si cel de a ocupa o functie publica pe o perioada de 5 ani, dupa executarea pedepsei principale. In acelasi timp, Mazare a fost achitat de acuzatia de abuz in serviciu.

Decizia Tribunalului Constanta nu e definitiva si poate fi atacata cu apel in termen de zece zile.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News