Ancheta in cazul lui Radu Mazare il vizeaza si pe fratele sau - surse

Miercuri, 09 Aprilie 2014, ora 10:58
2260 citiri
Ancheta in cazul lui Radu Mazare il vizeaza si pe fratele sau - surse
Foto: Observator.ro

Ancheta procurorilor DNA in cazul primarului Constantei, Radu Mazare, retinut marti seara, il vizeaza si pe fratele sau, senatorul Alexandru Mazare, au declarat miercuri surse judiciare pentru Agerpres.

Radu Mazare a fost retinut marti de procurorii DNA sub aspectul savarsirii infractiunii de luare de mita, fiind vorba de 175.000 de euro.

Radu Mazare, retinut pentru 24 de ore (Video)

Alaturi de el a fost retinut si Avraham Morgenstern, reprezentant al unei societati comerciale, pentru dare de mita, urmand a fi prezentati ICCJ pentru emiterea mandatului de arestare preventiva pe 29 de zile.

"Din ordonantele de retinere, intocmite de procurori a rezultat ca exista date si indicii temeinice potrivit carora la inceputul anului 2011, inculpatul Mazare, in calitate de primar al Municipiului Constanta, a lansat Programul de construire locuinte modulare grupate in Campusul Social 'Henri Coanda', aprobat prin hotarare a Consiliului Local al Municipiului Constanta.

Pe fondul demararii acestui proiect, inculpatul Morgenstern a dorit sa isi asigure castigarea licitatiei, ce urma a fi organizata. Astfel, in cursul anului 2011, i-a remis primarului municipiului Constanta suma totala de 175.000 de euro, pentru ca acesta sa-i faciliteze castigarea licitatiei, ce avea ca obiect contractul de construire a campusului social, in valoare de 40.964.030 lei fara TVA (circa 10 milioane de euro) ", sustine DNA intr-un comunicat.

Un parlamentar ar fi vizat in dosarul in care a fost retinut Mazare - surse

Sursa citata precizeaza ca banii, primiti in mai multe transe, au urmat un circuit ascuns, prin intermediul unor conturi apartinand unor societati off shore, conturi deschise la banci din strainatate, in jurisdictii cunoscute pentru conditiile restrictive privind cooperarea judiciara internationala in materie penala.

DNA preciza ca in cauza se efectueaza acte de urmarire penala si fata de alte persoane.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#ancheta frate Radu Mazare, #Radu Mazare anchetat DNA, #Radu Mazare retinut , #retinut