Aberatia zilei: Batrani pusi sa plateasca mancarea oferita gratuit de Radu Mazare

Vineri, 10 Martie 2017, ora 15:42
24708 citiri
Aberatia zilei: Batrani pusi sa plateasca mancarea oferita gratuit de Radu Mazare
Foto: captura video Reporter NTV (Arhiva)

Pomenile date de PSD se sparg, mai devreme sau mai tarziu, tot in capul celor care le-au primit si s-au bucurat de ele fara sa se gandeasca la ziua de maine. Astazi va prezentam cazul a peste 700 de nevoiasi din Constanta care trebuie sa scoata multi bani din buzunare din cauza lui Radu Mazare.

Pe scurt, situatia sta in felul urmator. In 2013, Radu Mazare, pe atunci primar al Constantei si mare iubitor de carnavaluri, a avut un vis. Se facea ca e si rege african, si Stefan cel Mare, si regele Babilonului, si Hitler, si Ludovic al XIV-lea, toate la un loc. A doua zi, cu avant si uriasa incredere in sine, a batut cu pumnul in masa la sedinta Consiliului Local si a zis: Dati-o dracu' de lege, asta-i pohta ce pohtesc eu!

Consiliul Local a facut o plecaciune si a adoptat o hotarare ilegala potrivit careia puteau primi o masa calda gratuit la cantinele sociale toti oamenii cu venituri de pana la 500 de lei, in conditiile in care pragul prevazut de lege era de doar 126 de lei lunar.

Dar, la PSD, ce mi-e 126 de lei, ce mi-e 500; cata vreme e sub 1 milion, nu conteaza. Sa curga voturile de la bietii pensionari carora le aruncam, din cand in cand, kile de pui congelati, zahar si faina.

Curtea de Conturi s-a dovedit, insa, nemiloasa. A venit, a constatat, a calculat si a decis: Sa iti fie rusine, Radu Mazare! Iar voi, banii inapoi!

Primaria a contestat in instanta, dar a pierdut procesul. Ca deh, unde-i lege nu-i tocmeala.

Acum, 754 de batrani si tineri cu probleme de sanatate sunt disperati pentru ca trebuie sa scoata din buzunare bani pe care nu ii au, sumele fiind cuprinse intre 12 si 2.190 de lei. In total, Primaria Constantei trebuie sa recupereze acum de la bietii oameni 1.382.000 de lei, informeaza Digi24.

Sumele au fost calculate tinand cont de prevederile legii (care ar fi trebuit sa fie aplicata si in "Republica Mazare"!), care spune ca pot manca la cantinele sociale si cei care au venituri intre 126 de lei si pana in 1.000 de lei, cu conditia sa plateasca 30% din venit.

Jurnalistii de la Digi24 au vorbit cu Elena Popa, o femeie in varsta de 67 de ani care are doar o pensie de urmas de 230 de lei. In urma cu o saptamana, ea a aflat nu numai ca nu mai are pranzul gratuit, dar mai si trebuie sa plateasca pentru ca a mancat ilegal din 2013 si pana acum.

"Mi-a aratat dosarul si m-a gasit acolo cu treisprezece milioane si trei sute saptesprezece lei. Nu am ce sa fac, decat sa nu platesc, ca nu am de unde!", s-a plans pensionara la Digi24.

Ce solutie credeti ca a gasit actualul primar, Decebal Fagadau (tot PSD, cum altfel)? Una in acord cu vremurile actuale: AMNISTIA!

"Voi avea o discutie, luni, cu doamna ministru al Muncii, in vederea identificarii unei solutii, cat este posibil, de amnistie", a declarat el.

Cu alte cuvinte, noi am incalcat in scop electoral, voi ar trebui sa platiti pentru ce-am facut noi, dar ne aranjeaza pe toti Guvernul Grindeanu. Da-o dracu' de lege!

ABERATIE, aberatii, s.f. 1. Abatere de la ceea ce este normal sau corect. 2. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, ineptie, prostie.

C.B.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#batrani mancat gratuit Mazare prejudiciu , #primar Constanta