A inceput carnavalul de la Rio de Janeiro

Vineri, 12 Februarie 2010, ora 23:05 2956 citiri
Foto: AFP

Carnavalul de la Rio de Janeiro a fost, vineri, deschis oficia! Primarul din Rio, Eduardo Paes, i-a inmanat cheia orasului Regelui Mom.

Avand in vedere ca orasul a fost ales in luna octombrie a anului trecut drept organizator al Jocurilor Olimpice 2016, autoritatile incearca sa creeze o imagine a orasului cat mai buna.

Primarul orasului a promis un carnaval "sigur", dupa ce un conflict intre politie si traficantii de droguri intr-o mahala a orasului a dus la noua decese zilele trecute, si a recomandat prudenta in toate domeniile, conform AFP

Regele Momo, responsabilul cu distractia, a fost insotit la deschidere, dupa cum este traditia, de trei frumuseti feminine, regina si doua printese ale carnavalului.

"Sunt responsabil pentru aceste cinci zile de nebunie si sunt foarte fericit cu regina mea si printesele mele. Este un carnaval pentru toata lumea si sunt foarte mandru. Ordon ca lumea sa se distreze!", a declarat Momo.

Autoritatile asteapta mai mult de 750.000 de turisti brazilieni si straini. Circa 10.000 de politisti au fost mobilizati pentru a asigura securitatea. Carnavalul va avea in centrul atentiei cele mai bune 12 scoli de samba din Brazilia.

La carnavalul de la Rio este prezent si primarul din Constanta, Radu Mazare, cunoscut pentru abilitatile sale de a dansa samba si pentru pasiunea pentru ritmuri exotice.

Ne puteți urmări și pe  pagina noastră de Facebook   sau pe   Google News