Vrea Berceanu sa detina toate actiunile de la Jiul SA?

Vineri, 10 Septembrie 2010, ora 21:30
2251 citiri
Vrea Berceanu sa detina toate actiunile de la Jiul SA?
Foto: Arhiva

Actionarul majoritar de la SC Jiul SA, Pompiliu Selea, despre care se spune ca este "omul democrat liberalului Radu Berceanu", solicita delistarea companiei de la tranzactionare pe Bursa de Valori Bucuresti, iar daca vreunul din cei 1.000 de actionari minoritari nu este de acord cu asta poate sa iasa din societate.

SC Jiul SA ar putea fi delistata de pe piata secundara a Bursei de Valori Bucuresti (BVB), adica de pe Rasdaq, daca Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor (AGEA) hotaraste acest lucru, informeaza Gazeta de Sud.

Daca se voteaza delistarea, atunci multi "minoritari" vor fi exclusi din societate si li se vor plati actiunile detinute.

Administratorul unic al SC Jiul, Pompiliu Selea, cunoscut drept mana dreapta a fostului ministru al transporturilor, Radu Berceanu, a publicat pe site-ul BVB un convocator pentru adunarea generala pentru a se vota scoaterea de la tranzactionare a actiunilor companiei.

Potrivit informatiilor de la Bursa, Pompiliu Selea este, in prezent, in posesia a 73,73% din actiunile Jiul SA, in timp ce alti actionari, in special cuponari, au 26,26% din actiuni.

Administratorul firmei invoca faptul ca in ultimul an au fost realizate doar zece tranzactii, cu un numar de 28.881 de actiuni, ceea ce inseamna sub 1% din valoarea capitalului social. In acest fel sunt indeplinite conditiile de delistare.

In declaratia de avere a senatorului Radu Berceanu, completata pe 15.10.2009, parlamentarul de Dolj scrie ca l-a imprumutat pe Pompiliu Selea cu suma de 200.000 de euro. Selea detine 73,73% din actiunile Jiul SA inca din anul 2005.

Surse din piata spun ca banii pe care Selea i-ar fi imprumutat de la Berceanu ar fi pentru rascumpararea actiunilor companiei de pe piata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#companie Jiul delistare BVB, #Radu Berceanu actionar , #stiri Radu Berceanu