Suparat e, Doamne, suparat, Radu Berceanu! (Opinii)

Marti, 29 Martie 2011, ora 18:23
3693 citiri
Suparat e, Doamne, suparat, Radu Berceanu! (Opinii)

Domnul Berceanu nu mai suporta situatia din PD-L. Ca sa vezi! E oripilat de felul in care Emil Boc isi face campanie pentru Conventia din mai.

Un fel nestatutar si nedemocratic. "Boc a incalcat statutul absolut si definitiv. Cum sa accepti ca diverse filiale sa spuna ca il sustin pe Boc. Care Boc? Care sustinere? Sustinerea se da dupa ce este prezentata motiunea, nu asa, ca cineva spune ca are intentia. Am tot rabdat. De doua saptamani tot rabd, dar asa nu se mai poate. Ne intoarcem la Partidul Comunist, unde in aclamatii si urale era preaslavit iubitul conducator", a explicat Radu Berceanu pentru Gandul.

Principial are dreptate. E si greu sa nu observi campania electorala intensa in care se afla Emil Boc, prezent in fiecare filiala unde au loc alegeri. Ba chiar a ajuns sa faca in fata jurnalistilor si gesturi personale, de exemplu sa-si cumpere pantofi, (nu din Bucuresti, ci din provincie, nu dintr-un magazin de firma, ci dintr-unul mai modest si "la pret de criza" dupa cum a simtit nevoia sa puncteze).

Dar cum dl. Berceanu, patronul politic al lui Don Costel, este oricum, dar nu principial, sunt convins ca nu asta il deranjeaza. Dupa cum nu-l deranjeaza nici campania inainte de motiune caci in urma cu vreo luna domnia sa incepuse o campanie intensa pentru Vasile Blaga, de numele caruia lega o crestere sigura in sondaje de vreo sapte procente in 48 de ore.

Si atunci cum sa fie lezat principial de gestul aproape similar al lui William Branza care a anuntat sustinerea disaporei democrat liberale pentru Emil Boc. "Asa a facut si William Cheese, pe numele de fata, Branza! Pai de unde stie domnul Branza cu cine va vota fiecare delegat din diaspora? Ori e competitie si se respecta regulile, ori suntem pe maidan si ne scuipam, ne injuram si ii mai chemam si pe altii in ajutor". Stie asa cum stia si Radu Berceanu cum va creste partidul precum cozonacul la dospit sub conducerea lui Vasile Blaga.

Radu Berceanu are insa toate motivele neprincipiale sa fie suparat caci Vasile Blaga a inceput sa piarda teren de cand in lupta a intrat Traian Basescu personal. Dupa ce Gherghe Flutur a schimbat tabara parca ar fi fost dat un semnal si multi baroni i-au urmat exemplul.

Vasile Blaga inca nu a pierdut batalia, dar trendul nu-l mai favorizeaza. Dimpotriva. Dupa cum nu-l favorizeaza deloc faptul ca Emil Boc isi face campanie din pozitia de premier. Acum simte cel mai tare tripleta BVB pierderea scaunelor ministeriale caci nu prea are ce imparti in teritoriu in afara de promisiuni.

Intr-adevar, Radu Berceanu ar putea fi suparat daca Emil Boc isi cumpara cumva sustinerea cu bani publici. Dar ceva imi spune ca nu va rosti asa ceva, caci spanzuratul nu va vorbi in veci de funie. De ce e Radu Berceanu asa de furios? Pentru ca o eventuala victorie a lui Emil Boc va indeparta si mai mult tripleta BVB de manetele puterii si ii va slabi si mai mult influenta in partid.

Asta nu inseamana desigur ca Emil Boc va purcede la vreo reforma drastica. Sau ca va introduce criterii de integritate. Nici poveste. S-a vazut exact cata sustinere exista in PD-L pentru asa ceva.

Inseamna doar ca baronii din tabara sa vor taia si vor spanzura in partid, isi vor impune oamenii in guvern si vor avea cele mai mari beneficii bugetare. Caci despre ce altceva o fi puterea decat despre astfel de avantaje, ca doar n-o fi despre proiecte si interes public?

Cert este ca securea ridicata de Radu Berceanu anunta declansarea unei noi etape in razboiul din PD-L: urmeaza lupta fara menajamente, fara perdea, corp la corp. O bataie care nu prea mai lasa loc de buna ziua, cel putin pentru o vreme, si care nu este exclus sa duca, in cele din urma, la o ruptura in PD-L.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Radu Berceanu, #alegeri PDL, #sustinere Vasile Blaga PDL, #sustinere Emil Boc PDL , #PDL
Comentarii
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5
De la 01.04.2011 - vor fi alte scumpirii , va intra codul SCLAVIEI ...iar ei numai la CIOLAN se gandesc..
Poza crin-geoana
crin-geoana
rank 5
Valeleu, bine vazut domnule Racaru! Dar acest suparat berceanu, unde a invatat democratia?