Solomon critica actiunile lui Berceanu

Luni, 19 Septembrie 2011, ora 23:06
1215 citiri
Solomon critica actiunile lui Berceanu
Foto: Arhiva

Edilul Craiovei, Antonie Solomon, a declarat ca este regretabil ce s-a intamplat la PDL Craiova, precizand ca excluderea sa a fost pusa la cale de un grup care "a reusit doar contraperformante in administratie si politica".

"Este regretabil ce s-a intamplat zilele acestea in randurile PDL Craiova si nu voi insista pe marginea unor lucruri puse la cale de un grup care a reusit doar contraperformante in administratie si politica. Am adus PDL Craiova la stadiul in care are doi senatori si doi deputati in Parlament, iar in Consiliul Local am adus langa mine 15 consilieri, cu care am facut o majoritate confortabila, in conditiile in care aveau doar patru consilieri la venirea mea. Nu pentru binele pe care l-am facut pentru ei m-au dat afara, ci pentru interesele unui grup restrans", a precizat primarul Craiovei, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Antonie Solomon s-a aratat convins ca exista colegi in PDL care vor alaturi de el.

"Stiu insa ca sunt foarte multi democrat-liberali autentici, care regreta la randul lor ce s-a intamplat si care vor ramane alaturi de mine si de ideile pe care le reprezint. Am alaturi de mine zeci de mii de craioveni si, in acest moment, ei au ramas partidul meu. Cred in Craiova si, atata vreme cat oamenii imi vor acorda increderea, nu-i voi dezamagi cu faptele mele si, la fel ca si pana acum, voi fi in fiecare zi in mijlocul lor", a mai spus edilul.

Antonie Solomon a raspuns si acuzatiilor aduse de Radu Berceanu si ii transmite ca isi da cu parerea despre ceva ce nu cunoaste.

"In ceea ce priveste furtul intelectual, in locul domnului Berceanu, m-as abtine sa folosesc termenul furt. Ca sa lamurim lucrurile, vreau sa precizez ca pe 30 aprilie 2009 prezentam opiniei publice proiectele din Planul Integrat de Dezvoltare Urbana a Craiovei, gandit de mine impreuna cu specialistii din cadrul institutiei, iar in noiembrie 2009 anuntam aprobarea acestuia de catre autoritatea de coordonare a instrumentelor structurale de pe langa Ministerul de Finante. Asta s-a intamplat, dupa ce lista de proiecte inclusa in plan, in valoare de 96 de milioane de euro, fusese deja avizata de oficialii Consiliului Europei.

Domnul Dinca nu a facut altceva, in lipsa mea, decat sa-si puna semnatura pe cateva clarificari, necesare pentru proiectele in curs de aprobare la finantare, adica a venit la serviciu. Nu a spus nimeni ca acest viceprimar nu a avut un merite, cat am lipsit eu, principalele fiind acelea de a face schimbari in primarie si angajari la societatile din subordine. Vad ca domnul Berceanu isi da cu parerea despre ce nu cunoaste, dar nu are cum sa aprecieze ce am facut si fac eu pentru Craiova, dumnealui a fost ministru pentru alte orase", a conchis Solomon.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, a fost eliberat sambata din functia de presedinte al PDL Craiova.

Radu Berceanu il acuza pe Solomon de "furt intelectual" pentru ca si-a arogat meritele pentru proiectele din fonduri europene care se deruleaza in municipiu.

Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
Intrarea în Schengen pune sub lupă corupția din România: “Iar ne-a prins ninsoarea nepregătiți”
România intră în spațiul Schengen doar pe cale maritimă și aeriană, la finalul lunii martie 2024. Aderarea va stimula turismul și comerțul și va consolida piața internă. Pe de altă...
#Antonie Solomon scandal PDL Craiova, #Solomon Radu Berceanu , #PDL