Radu Berceanu: PD-L nu ar rezista la guvernare fara UDMR

Sambata, 06 Noiembrie 2010, ora 12:48
1518 citiri
Radu Berceanu: PD-L nu ar rezista la guvernare fara UDMR

Liderul PD-L Radu Berceanu a declarat, sambata, intr-o conferinta de presa la sediul PD-L Dolj, ca in cazul in care UDMR va decide sa iasa de la guvernare, Partidul Democrat Liberal nu are cum sa reziste singur in Executiv.

"Nu va rezista. Nu are cum. Daca UDMR decide sa iasa de la guvernare, actuala putere devine minoritara fara doar si poate, adica consistent minoritara, probabil ca o intelegere daca este rupta de o parte determina posibilitatea ca si alte parti sa aiba alte pareri, ma refer aici la grupul minoritatilor, si asa mai departe, si atunci prin acest mecanism, un fel de mecanism de domino asa, e clar ca atunci coalitia, majoritatea in momentul respectiv nu exista.

Si urmeaza pasi politici pe care eu nu pot sa ii prevad la ora actuala, pentru ca depinde ce face UDMR, daca intr-adevar iese, s.a.m.d. Eu, personal, stiu ca nu au aceasta intentie, a fost un moment care nu le-a convenit lor, nu ne-a convenit nici noua", a declarat Radu Berceanu.

Totodata, fostul ministru al Transporturilor s-a declarat "uimit" de felul cum lucreaza Curtea Constitutionala, dar si de deciziile pe care le iau cei noua judecatori din componenta CCR.

"Eu sunt din ce in ce mai uimit de felul in lucreaza Curtea Consititutionala. Dar este o uimire de inginer care, sigur, are si el dreptul sa fie uimit, dar nu inseamna ca uimirea sa conteaza. Cum de cinci persoane la nivelul asta gandesc intr-un fel si patru gandesc altfel. Mie mi-e greu sa ... eu fiind inginer, mi-e greu sa cred.

Unu si cu unu fac doi in orice conditii, chiar daca e o situatie politica sau alta si credeam ca si in domeniul asta al aplicarii Constitutiei, al intelegerii Constitutiei, lucrurile ar trebui sa stea la fel. Dar vad ca de foarte multe ori sunt decizii din astea care sunt prin vot, adica daca o persoana de acolo putin se mai gandeste si pune putin mai altfel ideea, se schimba lucruri fundamentale. Mie mi se pare ca e o chestiune greu de inteles pentru persoane obisnuite, cum ma consider eu in domeniul constitutional", a mai declarat Radu Berceanu.

Radu Berceanu a sustinut, impreuna cu Antonie Solomon, viceprimarii Craiovei Marinica Dinca si Teodor Sas, dar si deputatul Mihai Surpateanu, o conferinta de presa la sediul PDL Dolj, pentru a prezenta rezulatele votului exprimat de cei 352 de delegati la conferinta municipala Craiova a PDL. In urma scrutinului, 342 de democrat-liberali craioveni au decis ca Antonie Solomon sa fie reales presedinte al organizatiei PDL Craiova.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#Radu Berceanu, #iesire UDMR din coalitie, #decizie CCR Legea Educatiei , #PDL