Radu Berceanu, dispus sa renunte la o parte din venituri

Sambata, 15 Mai 2010, ora 21:36
1653 citiri
Radu Berceanu, dispus sa renunte la o parte din venituri

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, sambata, la un miting aviatic organizat in judetul Arges, ca este de acord ca, impreuna cu ceilalti membri ai Guvernului, sa renunte la o parte din venituri, dar a precizat ca trebuie sa actioneze ca o echipa.

Intrebat daca este dispus sa faca un gest de solidaritate similar cu cel anuntat de presedintele Traian Basescu si sa renunte la o parte din salariu sau din sporurile de parlamentar, Radu Berceanu a spus ca trebuie sa aiba o discutie si cu ceilalti colegi, dar, in principiu, nu ar fi nici un fel de problema sa recurga la acest gest.

"Nu am niciun fel de sporuri ca parlamentar, ca acum sunt platit ca ministru. De cand am inceput activitatea, noi am renuntat la un sfert. Daca impreuna cu ceilalti colegi o sa purtam o discutie de genul asta, nu am nici un fel de problema. Dupa cum stiti si dupa cum scrie si in Constitutie, membrii Guvernului sunt solidari, deci noi trebuie sa o facem ca echipa. Dansul e individual, o face singur", a declarat Berceanu in Arges.

Pe de alta parte, ministrul Berceanu a mai spus ca pentru reabilitarea DN 73, Pitesti-Campulung, nu sunt deocamdata fonduri suficiente. "Pana acum am dat drumul si o sa inceapa activitatea la patru benzi la Mioveni. Cred ca luni am semnat. O sa gasim o solutie si pentru Pitesti-Campulung. Sunt probleme de natura financiara, nu de alta natura", a mai adaugat Berceanu.

Si alesii PSD sunt de acord sa accepte micsorarea salariilor cu 25% a salariilor, in semn de solidaritate cu romanii. Victor Ponta, liderul social-democratilor, a precizat, insa, sambata, la Botosani, ca cetatenii trebuie sa stie ca micsorarea salariilor parlamentarilor nu le va rezolva problemele.

"Si eu, ca parlamentar, si ceilalti parlamentari PSD, ceilalti alesi PSD, nu numai ca vom fi solidari cu 25%, cat se va hotari. Vom sprijini tot ce inseamna reducerea cheltuielilor la Parlament. Dar, in acelasi timp, spre deosebire de domnul presedinte Basescu sau fata de cativa ministri, nu-i vom minti pe oameni, sa le spunem ca cu cei 25% din salariul nostru li se vor rezolva problemele. (...) Trebuie sa oprim cheltuielile de miliarde pe care le fac ministrii", a afirmat Ponta.

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca este dispus sa-si vireze salariul intr-un fond de solidaritate. "Daca va uitati pe declaratia de avere, veti putea constata ca pot sa fac acest lucru", a spus Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#salariu Radu Berceanu, #renuntare salariu politician , #ministrul Transporturilor