Radu Berceanu: Ar fi un experiment interesant ca USL sa preia puterea de sambata

Autor: Ana Ilie
Marti, 24 Aprilie 2012, ora 20:42
3049 citiri
Radu Berceanu: Ar fi un experiment interesant ca USL sa preia puterea de sambata

Radu Berceanu sustine ca pana in acest moment nu sunt sanse reale ca motiunea de cenzura sa treaca, insa ar fi un experiment interesant ca USL sa preia puterea incepand de sambata.

"Nu cred ca s-a ajuns la situatia in care motiunea de cenzura sa stranga voturile necesare, dar s-ar putea ca pana vineri sa ajunga. Eu nu sunt nici foarte convins ca USL vrea sa preia puterea de sambata, dar sigur e o impresie a mea, dar ar fi interesant de facut experimentul asta", a spus Berceanu, invitat la Realitatea Tv.

"N-o sa stam noi la putere nu stiu cat timp, cum nu au stat nici altii, nu cred ca momentan e o problema de genul asta", a continuat Berceanu, apreciind totusi ca PDL a "pierdut oameni".

Este insa un fenomen frecvent la toate partidele, care insa, in acest an a fost favorizat de votul uninominal, crede Berceanu. "Se intampla ce s-a intamplat cu PSD acum cativa ani, cu PNL, in toate partidele sunt din pacate si oameni care au aceasta apucatura de a nu rezista atunci cand pare ca e mai greu sau pare ca urmeaza o perioada mai grea... eu le-am spus tuturor de multa vreme ca politica e un sport de echipa si de durata, nu merge altfel".

"Sunt unii care intra in politica si dupa un an se mira de ce nu sunt deputati sau ministri (...) toata migratia din aceasta legislatura are si o legatura cu alegerea uninominala. Unii parlamentari spun ca au fost alesi uninominal, drept daca azi vreau sa fiu aici, maine dincolo, e problema mea, ca n-am o legatura mare cu partidul, ci cu alegatorii...Daca te uiti statistic, este o legatura intre faptul ca de data asta au fost alesi uninominal, nu pe liste, in trecut legatura cu partidul era mult mai puternica", apreciaza politicianul PDL.

In ceea ce priveste scandalul de la Casa de Pensii, Berceanu a dat asigurari ca de indata ce se va lamuri situatia se vor recupera sumele impartite incorect. Berceanu a tinut insa sa sublinieze ca nu s-a produs niciun furt, ci banii sunt recuperabili. "S-au gasit nereguli la Casa de Pensii, banii astia s-au platit in plus, nu i-a furat cineva sau au fost aruncati la gunoi, si or sa se recupereze. Nu s-au pierdut bani... e o problema de logica: ori spunem ca s-au dus la Curtea de Conturi oameni care nu trebuiau sa se duca, ori e bine ca s-a facut controlul asta...".

"Eu inteleg ca ideea este sa castige in justitie, sa dea in judecata ca sa recupereze sumele alea. Eu cred ca foarte curand se vor limpezi apele si isi vor recupera banii fara sa mai mearga la tribunal. E dreptul lor si or sa-si primeasca drepturile in momentul in care se lamureste situatia, toata lumea e doritoare sa rezolve problema asta cat mai repede", a continuat Berceanu.

Pedelistul nu este insa de parere ca trebuie demis ministrul. "Toti platim uneori si boacanele altora. Acuma au facut unii niste greseli la Casa de Pensii si fiindca noi suntem la guvernare si ministrul e la PDL, le decontam noi, desi va dati seama ca nici ministrul acesta nici cel anterior nu stia ceva, ca le-ar fi oprit, nu castiga nimeni nimic.... daca la orice chestiune care se intampla oriunde demitem ministrul, nu mi se poare ca are o noima, nici ca e guvernare PDL sau USL".

Un alt subiect abordat de Berceanu a fost legea reintregirii salariilor. In opinia pedelistului, aceasta nu are o miza electorala, intrucat, oricat de repede s-ar intampla reintregirea salariilor, oamenii nu au cum sa-si primeasca banii inainte de alegerile locale.

"Legea...oricum nu va fi folosita in campania electorala, oricum, si daca se face in iunie, oamenii primesc banii din reintregire dupa alegeri...e vorba ca platile astea sa aiba o sursa corecta, sigura si care sa poata fi sustinuta, aici sunt problemele".

Berceanu a subliniat ca Guvernul cauta surse sigure pentru acesti bani, si a adaugat ca si-ar dori sa vada cum ar aborda USL aceasta problema dca ar ajunge la guvernare: "As fi curios cum ar fi abordat chestiunea asta daca trece motiunea si o sa fie actuala Opozitie in pozitia de a discuta despre lucrurile astea; repet, nu mi se pare ca poate fi facuta in asa fel incat sa fie in perioada electorala, sa primeasca un cetatean un salariu reintregit inainte de alegerile locale".

Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Liderul USR, după trimiterea în judecată a lui Clotilde Armand: ”Sunt nişte dosare fake, hărţuieli politice”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacţionat după Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a fost trimisă în judecată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 şi a afirmat că...
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Nicușor Dan, la depunerea candidaturii pentru Capitală: Va fi o luptă între oameni care doresc o justiție corectă și clanuri care sug de la bugetul statului
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei și a listei Drepte Unite pentru alegerile locale din Bucureşti că în această...
#Radu Berceanu motiune USL, #Radu Berceanu reintregirea salariilor, #Berceanu motiune cenzura , #PDL