Pasii trecerii Guvernului Ponta prin Parlament

Miercuri, 02 Mai 2012, ora 15:313701 citiri
Pasii trecerii Guvernului Ponta prin Parlament
Foto: B1TV

Senatorul PDL Radu Berceanu a anuntat calendarul activitatilor care preced investirea Guvernului Ponta.

El a precizat ca, dupa cum a anuntat USL, joi vor fi depuse la Parlament programul Guvernului Ponta si lista ministrilor din viitorul Executiv. Daca va fi asa, conducerile celor doua camere parlamentare au cazut de acord ca vineri dimineata, la ora 10.00, sa aiba loc o sedinta a Birourilor Permanente reunite, pentru convocarea sedintei comune de plen in care va fi votat noul guvern.

"Luni, incepand cu ora 10, urmeaza sa aiba loc comisiile de specialitate pentru audierea candidatilor de ministru si de la ora 17-18, considerand ca se pot termina si intocmi rapoartele, plenul reunit, care sa voteze noul guvern", a explicat Radu Berceanu.

In aceste conditii, daca nu apar surprize, este foarte posibil ca luni seara noii ministri sa depuna juramantul la Palatul Cotroceni, iar marti noul guvern sa aiba deja prima sedinta la Palatul Victoria.

Pe de alta parte, intrebat de jurnalisti cum comenteaza decizia fostilor parteneri de Coalitie de la UNPR de a semna un protocol cu USL pentru sustinerea Guvernului Ponta, Radu Berceanu a raspuns: "Nu cred ca sunt surprize, momentan, prea mari. Pana la urma, am vazut declaratiile, si dintr-o parte si din alta, ca, odata cu incheierea guvernarii, s-au incheiat si relatiile reciproce. Nu cred ca e foarte normal, cred ca relatiile trebuie sa continue si sa fie de colaborare".

"Fiecare partid isi stabileste linia politica, o sa vedem care or sa fie miscarile viitoare", a conchis enigmatic Berceanu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News