Motiunea impotriva lui Berceanu, respinsa

Luni, 28 Iunie 2010, ora 21:38
3692 citiri
Motiunea impotriva lui Berceanu, respinsa

Motiunea simpla a PNL "Ministrul anti-transporturi si pro-furt", indreptata impotriva ministrului Radu Berceanu, a fost respinsa de catre plenul Camerei Deputatilor. Motiunea a primit 142 de voturi impotriva, 112 pentru si opt abtineri.

Deputatul PD-L Cristian Petrescu i-a acuzat luni pe liberali ca au "copiat fara jena" portiuni ale textului motiunii pe Transporturi dintr-un raport solicitat de el ministrului Radu Berceanu in 2009, care se referea la perioada de ministeriat a lui Ludovic Orban.

"Va aduc aminte ca am cerut in data de 23 septembrie 2009 domnului ministru Berceanu un raport privind vulnerabilitatile sistemului feroviar de transport din Romania. Asta vizavi de sectiunea a treia a motiunii dumneavoastra de cenzura. In 20 octombrie, domnul ministru ne-a trimis un raport de 47 de pagini, foarte complet, pe aceasta tema. Ei bine, paragrafe intregi din raport au fost copiate fara jena de autorii acestei motiuni", a spus Petrescu.

Acesta a adaugat ca liberalii "nici macar nu au stiut de unde copiaza", pentru ca raportul se referea la activitatea ministerului din perioada 2008, cand PNL era la guvernare, iar ministerul era condus de liberalul Ludovic Orban.

Petrescu a mai spus ca liberalii sunt principalii vinovati pentru situatia de la CFR, deoarece compania nu a avut bugetul aprobat fara ca Orban sa considere acest lucru o problema, iar cele mai numeroase deraieri de trenuri s-au petrecut in mandatul liberalului.

"Deraierile cele mai numeroase de trenuri s-au petrecut in mandatul lui Orban, 17 in 2007, 14 in 2008, fata de sase in 2009", a spus democrat-liberalul.

PNL a depus miercurea trecuta la Parlament motiunea simpla ce il vizeaza pe Radu Berceanu, ministrul Transporturilor. Documentul se numeste "Berceanu ministru anti-transporturi si pro-furt".

"Grupul parlamentar al PNL are 52 de semnaturi pentru depunerea unei motiuni simple pe problemele grave din transporturi. Conform Regulamentului, in sedinta plenului Camerei se inmaneaza textul motiunii pentru a verifica ca este in conformitate cu procedurile parlamentare", a anuntat Eugen Nicolaescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#motiune simpla, #motiune Berceanu, #motiune respinsa , #ministrul Transporturilor