Incasarile de la vama Nadlac au crescut cu 70% dupa scandalul AC/DC

Joi, 08 Iulie 2010, ora 19:00
5803 citiri
Incasarile de la vama Nadlac au crescut cu 70% dupa scandalul AC/DC
Foto: Arhiva

Vanzarile de roviniete de la vama Nadlac au crescut cu 70% dupa ce angajatii care au cerut spaga staff-ului tehnic AC/DC au fost dati afara. Activitatea din vama este acum supravegheata cu camere video, care la randul lor sunt protejate de alte camere video, a anuntat Radu Berceanu.

Ministrul Transporturilor a declarat ca e nevoie de astfel de masuri pentru ca "inventivitatea romanilor e mare" si e nevoie de presiuni pentru ca angajatii acestuia "sa fie corecti", informeaza Gandul.

"800 de angajati din regionala ii pazesc pe cei 40 de la vama", a spus Berceanu.

Echipa care a insotit trupa AC/DC in Romania a facut plangere dupa ce a iesit din tara ca vamesii de la Nadlac au cerut spaga celor 29 de camioane cu echipament.

Potrivit directorului general al CNADNR, Dorina Tiron, personalul de la Vama Nadlac ar fi cerut cate 50 de euro pentru cele 28-29 de masini din convoiul cu echipamentul tehnic al trupei AC/DC. Ea a declarat la inceputul lunii iunie ca angajatii vor fi dati afara daca acest lucru se confirma.

"Reprezentantii AC/DC sustin ca au fost opriti la granita si li s-au cerut roviniete valabile. Ei au prezentat documentele si rovinietele, care erau in acel moment valabile. Oficialii romani ar fi cerut atunci roviniete valabile si in perioada sederii lor in Romania, ceea ce nu e legal. Au fost 3-4 oameni care s-au dus deoparte si au inceput sa negocieze. Era vorba despre 28-29 de masini in total. In final, dupa cum se precizeaza in plangere, s-a ajuns la suma de 50 de euro pe masina. Oficialii AC/DC nu au primit in schimb niciun document, nimic", declara pentru Gandul Dorina Tiron, directorul general al Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR).

Zece angajati ai DRDP Timisoara care se aflau in tura cand a avut loc incidentul cu staff-ul tehnic al trupei AC/DC au fost concediati.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Vama Nadlac ACDC spaga, #incasari rovinieta nadlac AC DC, #Berceanu AC DC , #ministrul Transporturilor