Cum vrea sa termine Berceanu Autostrada Transilvania?

Vineri, 20 August 2010, ora 20:20
3048 citiri
Cum vrea sa termine Berceanu Autostrada Transilvania?
Foto: Gandul

Ministerul Transporturilor analizeaza continuara continuarii lucrarilor la Autostrada Transilvania pe tronsonul Targu Mures - Brasov "printr-un fel de parteneriat public-privat", a anuntat ministrul Radu Berceanu, precizand ca bugetul statului nu mai poate asigura finantarea.

Ministrul Berceanu a afirmat ca lucrarile ar merge foarte incet daca se vor folosi in continuare doar bani de la buget, scrie Money.ro.

"Daca o sa gandim pana in 2013 si dupa 2013 o finantare de la buget, autostrada va inainta foarte incet si greu si va costa si scump, pentru ca altfel e cand ai bani mai multi si lucrezi mai mult, decat daca te intinzi pe mai multi ani", a spus Berceanu.

El a afirmat ca ministerul a inceput deja sa poarte discutii cu compania Bechtel si cu alte companii interesate, care sa preia anumite portiuni din acest tronson.

"Initial, s-a mers pe varianta unui credit furnizor, pentru portiunea Targu Mures - Brasov, iar compania Bechtel voia sa realizeze lucrarea si sa aduca finantarea. Ulterior, s-au schimbat ideile", a adaugat ministrul.

Tronsonul Targu Mures - Brasov al Autostrazii Transilvania are o lungime de 161 de kilometri. Proiectul de constructie a autostrazii Transilvania, pe traseul Brasov - Bors, a inceput in 2004, termenul initial de finalizare fiind 2012.

Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Cum obții o întâlnire cu bărbatul de 1.500 de miliarde de dolari: Ai nevoie de o idee și un om
Marii bogătași și finanțatori de la New York, Londra sau Hong Kong tânjesc chiar pentru o întâlnire de doar 10 minute cu unul dintre cei mai căutați bărbați din Orientul Mijlociu....
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm, acuzată că a manipulat rezultatele platformei X Plus
Qualcomm a anunțat recent lansarea noii platforme Snapdragon X Plus, destinată laptopurilor, promițând performanțe remarcabile, durată extinsă de viață a bateriei și capacități avansate...
#Radu Berceanu autostrada, #Berceanu autostrada Transilvania parteneriat, #autostrada Transilvania public privat , #ministrul Transporturilor