Cum face Berceanu rost de bani pentru reparatii dupa inundatiile din Moldova

Colaborator:Alexandra Ion
Joi, 08 Iulie 2010, ora 12:584918 citiri
Cum face Berceanu rost de bani pentru reparatii dupa inundatiile din Moldova
Foto: arhiva

Ministrul Radu Berceanu, inventiv si autoritar, a gasit o solutie ca sa faca rost de bani, pe care sa-i foloseasca, in numele Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, pentru reparatii in zonele inundate din Moldova.

Berceanu a trimis de sambata, 5 iulie o circulara interna, care se adreseaza conducerii societatilor comerciale, companiilor si filialelor acestora din structura Ministerului Transporturilor, in care cere ca, "in urma unor discutii" cu salariatii, acestia sa fie determinati sa doneze bani din leafa. Adica din veniturile care au fost deja reduse cu 25% si care sunt in plus afectate si de cresterea TVA.

Practic, ministrul Berceanu vrea ca podurile rutiere si feroviare sa fie reparate cu bani de la salariatii din institutiile subordonate Ministerului Transporturilor.

Circulara cere, cu un ton imperativ, ca rezultatele discutiilor sa fie comunicate ministrului, insotite de o estimare a sumelor care s-ar putea colecta, pana in data de 6 iulie, dar nu prevede cine se va ocupa de aceste sume, ce destinatie exacta vor avea si unde se vor duce acesti bani.

Berceanu incheie ordinul "donati obligatoriu" cu precizarea: "Va multumim pentru sprijinul dumneavoastra si tuturor angajatilor dumneavoastra care inteleg sa se solidarizeze cu acest efort".

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News