Berceanu: Traian Basescu ar putea sa piarda mandatul

Sambata, 02 Octombrie 2010, ora 17:57
5178 citiri
Berceanu: Traian Basescu ar putea sa piarda mandatul
Foto: Arhiva

Radu Berceanu este de parere ca Traian Basescu si-ar putea pierde mandatul de presedinte daca va fi suspendat, dar e foarte greu sa se ajunga din nou acolo pentru ca democrat-liberalii au o majoritate puternica.

"Opozitia trebuie sa spuna bombe dure, duritati. Da, s-ar putea ca Traian Basescu sa piarda mandatul. Cred ca e posibil si asa ceva. Dar nu cred ca e foarte simplu sa ajungem acolo. In primul rand ca in Parlament e o majoritate", a declarat fostul ministru al Transporturilor la Realitatea TV.

El a precizat, totodata, ca nu se teme de plecarea unor parlamentari spre Opozitie deoarece, in ciuda promisiunilor care li se fac, de acum se stie ca cei care isi schimba partidul nu mai fac o cariera in politica.

Votul fraudat la Legea pensiilor, o practica obisnuita

Radu Berceanu a vorbit la Realitatea TV si despre votul Legii pensiilor in Camera Deputatilor, cand au fost numarate 180 de voturi desi in sala erau mai putin de 100 de deputati. Democrat-liberalul a explicat ca aceasta este o practica des intalnita in Parlament, dar de data asta a fost vazuta si la televizor.

Aceasta chestiune a fost vazuta la televizor, dar au mai fost vreo 886 la fel. Peste tot, anumite lucruri nu se voteaza. Desigur, cand sunt lucruri serioase trebuie sa fii atent. Probabil s-a facut o discutie cu PSD in care au fost intrebati 'Treceti, nu treceti, ce aveti de gand?'. Si opozitia mai vine din cand in cand si zice ca are o initiativa. Probabil PSD a spus 'Votati ca oricum aveti majoritate, nu o sa va impiedicam, dar avem si noi niste pretentii'", a spus fostul ministru.

Schimbarea lui Geoana la Senat are putini sorti de izbanda

Berceanu a mai vorbit si despre zvonurile privind schimbarea presedintelui Senatului si numirea sa in locul lui Mircea Geoana. El a afirmat ca are putini sorti de izbanda, insa trebuie purtata o discutie "foarte serioasa" in partid si in Coalitie pe aceasta tema.

"E o misiune foarte complicata, regulamentul, toate lucrurile sunt foarte complicat de schimbat in asa fel incat sa se poata produce o astfel de schimbare", a spus Berceanu la Realitatea TV.

"Cred ca trebuie sa mai purtam odata o discutie foarte serioasa, si in partid si cu aliatii, daca incercarea are intr-adevar sorti de izbanda - eu cred ca are putini, dar, sigur, exista. Regulamentul a fost facut in concordanta cu regulamente din alte tari, pe o anumita stabilitate, adica nu in ideea ca de fiecare data cand se mai intampla ceva pe acolo se schimba presedintele", a adaugat el.

Senatorul democrat-liberal a precizat ca nu are o ambitie personala in a conduce Senatul, dar ar face unele modificari in bine daca ar fi numit in functie. El a mai spus si ca in 1991 a fost vicepresedinte al Camerei Deputatilor si a condus mai multe sedinte decat cei care sunt astazi presedinti.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Berceanu suspendare Basescu, #Berceanu presedinte Senat, #Berceanu vor Legea pensiilor , #stiri Radu Berceanu