Berceanu spune ca nu este nevoie de un nou acord cu FMI (Video)

Luni, 14 Iunie 2010, ora 15:07
1353 citiri
Berceanu spune ca nu este nevoie de un nou acord cu FMI (Video)
Foto: gov.ro

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a afirmat ca, din punctul sau de vedere, nu este necesar un alt acord de imprumut cu Fondul Monetar International, Romania trebuind sa se concentreze pe implementarea actualului acord.

Intrebat daca socoteste necesar un alt imprumut de la Fond, Berceanu a raspuns: "Nu cred, eu cred ca trebuie sa vedem cu acordul asta in perioada imediat urmatoare cum reusim sa-l implementam si dupa aceea sa purtam discutia asta".

Berceanu a precizat ca nu stie ca subiectul sa fi fost abordat in cadrul Executivului pana acum. "Nu stiu daca a fost o discutie sau doar e asa... o idee", a adaugat ministrul.

Pe de alta parte, ministrul Economiei Adriean Videanu a afirmat ca ar fi fost greu de prevazut situatia economica actuala inca din ianuarie 2009, in conditiile in care desfasurarea crizei la nivel mondial a impus reconsiderarea previziunilor initiale.

"E un lucru discutabil. Depinde de nivelul de informare al fiecaruia. Situatia din fiecare tara este una evolutiva. Dupa cum ati vazut, previziunea la nivel mondial s-a schimbat in cateva luni", a declarat Adriean Videanu inainte de inceperea sedintei Biroului Permanent National.

Solicitat sa se pronunte cu privire la oportunitatea unui nou acord cu FMI dupa incheierea celui aflat in derulare, Vasile Blaga s-a aratat duminica favorabil unei astfel de idei. In plus, Blaga a afirmat ca un nou acord cu Fondul poate presupune si un nou imprumut.

"Un acord cu FMI poate presupune si un nou imprumut, sigur ca da. Nu am discutat in Guvern, suntem in situatia in care parte din Parlament nu este de acord cu aceste masuri, lucru care ar face, daca ar trece motiunea, sa se intrerupa si aceasta intelegere cu Fondul. Eu sunt absolut convins ca la nivelul Ministerului de Finante, la nivelul Bancii Nationale discutiile au fost purtate pe aceasta tema. Eu personal cred ca da (este nevoie de un nou acord cu FMI - n.r.)", a precizat Vasile Blaga.

Presedintele Traian Basescu i-a spus in martie directorului general al Fondului Monetar International, Dominique Strauss-Kahn, ca Romania isi doreste o colaborare pe termen lung cu FMI.

"Din punctul nostru de vedere, dorim o cooperare pe termen lung cu FMI. Cand vom incheia acest acord, cel mai probabil va vom solicita un acord stand by de asistenta sau o linie de credit flexibila. Vom vedea impreuna ce solutie trebuie adoptata in ce priveste Romania, pentru ca este clar ca atat timp cat suntem intr-un acord cu domneavoastra, Romania este mai credibila", declara Traian Basescu.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#Radu Berceanu, #acord FMI Romania, #Adrian Videanu, #Vasile Blaga, #Traian Basescu , #ministrul Transporturilor