Berceanu si Opozitia s-au improscat cu noroi, la dezbaterea motiunii

Marti, 15 Iunie 2010, ora 19:18
1592 citiri
Berceanu si Opozitia s-au improscat cu noroi, la dezbaterea motiunii
foto: bloombiz.ro

Ministrul Transporturilor Radu Berceanu si cativa membri ai Opozitiei au confiscat parte din dezbaterea pe motiunea de cenzura cu drepturi la replica, dupa ce si-au adresat reciproc acuzatii cu iz penal si si-au pus la indoiala, unii altora, cinstea si moralitatea.

Sirul drepturilor la replica a fost declansat de fostul ministru al Transporturilor, Ludovic Orban, care a tinut sa comenteze acuzatiile aduse in discursul sau de Radu Berceanu.

"Imi pare rau dle. Berceanu ca mi-ati pronuntat numele si ca m-ati determinat sa dau acest drept la replica: hotul striga hotii in tara asta, dragii mei. Stiu ca va stau ca un os in gat si am sa va spun de ce, pentru ca desi am fost viceprimar general al Capitalei, spre deosebire de seful vostru nu mi-am repartizat nicio casa din fondul public de case, nu am promis niciodata ca dau vreo casa inapoi si cu toate astea din pacate el a ajuns presedinte iar eu astazi sunt improscat cu noroi.

Va stau ca un os in gat pentru ca spre deosebire de multi dintre colegii dvs. dupa 20 de ani de cariera publica locuiesc intr-un apartament de patru camere si am o masina personala de 18.000 de euro in conditiile in care, cum ziceau colegi din PD si PSD, prin pixul meu au trecut zeci, sute de milioane si miliarde si nu am luat niciun euro si am preferat sa traiesc cinstit, corect, ca orice om din tara asta", a spus Orban, in plen, dupa ce actualul ministru al Transporturilor Radu Berceanu a lansat, de la tribuna Parlamentului, acuzatii legate de fostul sau mandat de la Transporturi.

Orban: Nu aveti rusine!

Orban i-a acuzat pe democrat-liberali ca nu stiu ce inseamna sa reziste tentatiei de a lua spaga pentru a se imbogati fara merit. El a aratat ca, spre deosebire de colegii lui Radu Berceanu, el nu are apartament de 800.000 euro la 23 de ani, nu are firme prin care vinde gresie si marmura primariilor, nu are ginere care din stomatolog a ajuns seful unei agentii de paza care sa incheie contracte de milioane cu statul, mama sa nu are actiuni la nicio firma si nu deruleaza afaceri pe bani publici iar fiul sau nu face studii in strainatate.

"Spre deosebire de multi dintre colegii dvs am ceva care voi nu aveti, ceva care se numeste rusine, constiinta, scrupule. Daca am minitit intr-o zi nu pot sa pun capul pe perna fara sa ma framant doua-trei ore ca am mintit, nu pot sa minta far sa-mi tremure o fibra pe fata asa cum faceti dvs. Ati adus Romania la criza morala, ati distrus esenta unei societati, codul etic, morala, increderea in semeni", continuat Orban.

El a spus ca a elucidat misterul pentru care actualul ministru al Transporturilor ii invoca de fiecare data numele: pentru ca Berceanu, de cand este ministru, nu are nicio realizare despre care sa poata vorbi.

Berceanu: Nu veniti cu copiii copiilor bordurilor

Berceanu a venit la tribuna pentru a-i da replica lui Orban, iar un liberal i-a asezat, la un moment dat, la tribuna, un sul de hartie igienica, ce a fost ulterior indepartat. Democrat-liberalul s-a aratat contrariat ca Orban nu a spus nimic concret despre activitatea sa, invocand in schimb pe colegii si copiii colegilor sai.

"De exemplu ar fi putut sa spuna de ce pe autostrada Bucuresti-Ploiesti a trebuit sa mareasca contractul cu mai mult de 50% ca sa faca trei benzi la o autostrada care nu pleaca de nicaieri pentru ca pana la centura nu este rezolvata problema in Bucureti de primarul Bucurestiului. Sunt foate multe lucruri de spus si putem sa discutam in felul asta cat doriti, daca spuneti o singura chestiune concreta referitoare la mine va raspund, daca nu spuneti cum s-a putut lua Astoria, care era la 60 de metri de la geamul ministrului. Raspundeti lucrul asta, nu veniti cu copiii copiilor bordurilor", a spus Berceanu.

Ministrul a aratat ca el stie mai multe lucruri legate de fosta guvernare liberala si despre perioada in care Crin Antonescu a fost ministru al Tineretului. "Daca vreti sa intram in amanunte putem sa discutam, nu inseamna ca daca nu am niste documente pot sa va suport vorbind despre cinste, onoare, corectitudine, cand mai stiu si de la Strandul Tineretului, stadionul Lia Manoliu. Daca vreti sa vorbim despre cinste si onoare spuneti lucruri concrete si atunci le discutam", a spus Berceanu.

"Haideti sa vorbim de lucruri concrete, asa povesti demagogice am vazut ca sunteti foarte indemanatic si sunteti foarte indemanatici toti, am mai vazut si ati indemanosi, tineri de valoare: Chiuariu, Adomnitei, tot felul de tineri care au facut cinste. Sa vorbim lucruri concrete sa stie si oamenii cati bani s-au tocat, cum s-au tocat si de ce am ajuns la capatul posibilitatilor si trebuie sa luam aceste masuri dure", a pledat el.

Liberalii contraataca

Liberalul Puiu Hasotti a intervenit constatand ca i s-a creat un instinct, astfel ca de cate ori aude cuvantul spaga, se gandeste automat la Radu Berceanu.

"Eu as fi putut sa aduc in discutie cazul altor tineri fosti ministri la Tineret, dar nu mi-am permis, eu chiar cred ca tineretea presupune pe langa cinste, entuziasm", a intervenit si fostul ministru al Educatiei Cristian Adomnitei. El a aratat ca tineretea celor de la PNL si PSD este in totala contradictie cu "tineretea clientelara" din PDL.

Deputatul liberal Relu Fenechiu a luat si el cuvantul, cerandu-i lui Berceanu sa nu mai invoce articole din presa si speculatii pentru a ataca fosta guvernare, aratand ca i-ar fi usor sa faca acelasi lucru, insa in Parlament ar fi cazul sa se discute lucruri serioase. El a invocat firme de partid care au castigat contracte de consultanta si s-au infiintat abia dupa licitatie sau constructia autostrazii spre Comarnic prin parteneriat public-privat la cel mai mare pret pe kilometru din Europa.

Liberalul Teodor Atanasiu a intervenit si el, ironizandu-l pe Berceanu- "tanarul Raducu", care, atras de ideea politica a PD-ului, "nu este foarte important cum se strange capitalul, important sa se stranga", a planuit sa ajunga cu orice pret ministru.

"Nu cred ca pe cei din strada ii intereseaza cat a furat tanarul Raducu, ii intereseaza ca aceasta masura de reducere a pensiilor si salariilor sa nu se aplice si pentru acest lucru nu trebuie sa plece Raducu, trebuie sa plecati tot acasa", a spus Atanasiu.

Berceanu nu ramane dator

Dupa mai multe interventii, inclusiv una a Olgutei Vasilescu, Berceanu a revenit la microfon, pentru a raspunde tuturor acuzelor care i s-au adus.

"Doamna Vasilescu, in legatura cu hotelul, care acum vad ca sunt hoteluri in Craiova am explicat de sute de ori din '95 pana in zilele noastre dar puteti sa mai dati odata la DNA tot ce doriti, stiu ca ati mai facut-o. De altfel in 2002 am avut placerea ca domnul prim-ministru de atunci Adrian Nastase sa-l roage pe domnul Ponta, pe vremea aceea declarand ca nu face politica, sa-mi faca un dosar politic, puteti sa-l mai dati odata", a spus el.

"Cu pretul dublat de la Bechtel devine chiar interesant, contractul acesta nu a avut niciun pret, a avut pretul tinta, dvs ati facut o HG in care se vorbea de realizarea si finantarea autostrazii Transilvania si dupa aceea ati palmat acea HG si ati scos alta in care scria si finalizarea. De altfel, nici domnul Diaconescu in calitate de ministru al Justitiei pe vremea aceea, si nici domnul Tanasescu in calitate de ministru al Finantelor nu au acceptat sa semneze acele lucruri", a continuat el.

In legatura cu autostrada Comarnic-Brasov, invocata de ieseanul Relu Fenechiu, Berceanu a aratat ca totul a fost facut in mandatul lui Ludovic Orban.

Berceanu si-a incheiat discursul in scandari nervoase ale salii, care ii cerea demisia.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#motiune PSD respinsa, #Berceanu acuzatii opozitie, #Berceanu motiune PSD , #ministrul Transporturilor