Berceanu: Romania ar putea produce un nou avion

Sambata, 17 Iulie 2010, ora 15:29
2730 citiri
Berceanu: Romania ar putea produce un nou avion
Foto: Antena 3

Prezent la mitingul aviatic de sambata de pe aeroportul Otopeni, ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat ca Romania si Germania ar putea produce un avion de transport regional care are toate sansele sa fie un fel de Logan sau Duster pentru aviatie.

"Chiar ieri (vineri N.R.) a venit in Romania o delegatie germana pentru discutii privind dezvoltarea unui nou tip de avion", a declarat ministrul Berceanu, ce a deschis mitingul aviatic Otopeni Air Show 2010, la care au luat parte peste 60 de aeronave civile, sportive si militare.

"Sunt convins ca acest proiect poate deveni un Logan sau un Duster pentru aviatie, adica sa aiba succes comercial. Aviatia este pe drumul cel bun, asteptam si cresteri mai mari", a mai spus el, citat de Antena3.

El a precizat ca a purtat discutii in acest sens cu o delegatie a Institutului de cercetari din Germania si cu reprezentantii industriei aeronautice din Romania, proiectul putand "prinde aripi" in 2014.

"S-a trecut de faza exploratorie si deja suntem la detalii de constructie", a precizat Berceanu. Proiectul acestui avion are in vedere costuri mici, emisii reduse de dioxid de carbon si consum redus de kerosen.

"La acest proiect vor fi cooptati si parteneri din Polonia si Cehia. Pe langa acestia, vor mai fi parteneri si Romaero, fabricile de avioane din Craiova, Brasov si Bacau. Vrem sa devenim in industria aeronautica ceea ce suntem in industria constructiilor de masini", a spus ministrul.

Radu Berceanu a pilotat un avion Cessna, conducand o formatie de aeronave care a decolat de pe aerodromul Strejnic din Ploiesti si a aterizat pe aeroportul Otopeni. Mitingul aviatic este dedicat aviatorilor romani Aurel Vlaicu si Henri Coanda.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Romania, printre campioanele Europei la deficit guvernamental
Deficitul guvernamental în Uniunea Europeană a crescut uşor anul trecut, de la 3,4% din PIB în 2022, până la 3,5% din PIB în 2023. România, in schimb, se numără printre ţările membre in...
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Criza mondială lovește cu putere toate țările. Câți bani vom pierde întrece orice închipuire
Cercetătorii de la Potsdam Institute for Climate Impact Research (PIK) au spus în noul studiu publicat în prestigioasa revistă Nature că scăderea economică a fost în mare parte blocată...
#miting aviatic Berceanu, #Berceanu nou tip avion Germania, #Berceanu avion transport regional, #Berceanu pilot miting aviatic, #Otopeni Air Show 2010 , #ministrul Transporturilor