Berceanu respinge ideea "comisarilor poporului din 1953"

Luni, 07 Martie 2011, ora 12:29
1596 citiri
Berceanu respinge ideea "comisarilor poporului din 1953"
Foto: 301.ro

Radu Berceanu considera ca in acest moment curatenia in PD-L nu trebuie sa functioneze pe ideea "comisarii poporului din 1953". El respinge propunerile avansate de tripleta Preda - Macovei - Voinescu.

Pe de alta parte, Berceanu afirma ca l-ar sustine pe Vasile Blaga la sefia formatiunii. In plus, senatorul militeaza pentru separarea functiei de premier de cea de sef de partid.

Radu Berceanu e critic cu cei trei colegi de partid, botezati de presa "reformatori". "Daca ar fi fost dupa ce au propus dumnealor, noi am fi avut in statut cam cinci-sase randuri la "drepturile membrilor" si 11 pagini la "sanctiuni". Asta nu exista nicaieri in lume! E incorect, e atipic! Nu in felul asta se face lupta impotriva coruptiei, nu asa se face curatenie intr-un partid, incercand sa pui niste litere pe acolo...", afirma senatorul democrat-liberal.

Parlamentarul inclus de comentatorii politici in randul "greilor" din PD-L crede ca, daca ar fi fost acceptate propunerile tripletei Preda - Macovei - Voinescu, ar fi fost dati afara din partid si unii membri care poate au uitat sa-si schimbe numarul de inmatriculare la masina.

"Pana una alta, totusi, justitia stabileste cine-i vinovat si cine-i nevinovat, nu procuratura. Doamna Monica Macovei vrea ca procuratura sa stabileasca. Deci daca procuratura spune ca e o problema cu cineva, noi automat, fara sa ne mai gandim ce problema e, ca poate cineva a uitat sa-si schimbe numerele de inmatriculare si sa stiti ca asta e penala si e cu amenda penala, daca mergem pe varianta propusa de ei, automat ala e exclus din partid", explica Berceanu.

"Ceea ce mi s-a parut ca e in neregula este sa mergem pe o directie din asta de comisarii poporului din 1953. Nu cred ca asta-i drumul si nu cred ca foloseste la ceea ce au dorit dumnealor sa foloseasca, adica ideea e mareata, dar metoda prin care ei au incercat sa puna aceasta idee in practica mi se pare ca nu e in regula", continua senatorul PDL.

Radu Berceanu e de parere totusi ca Monica Macovei, Cristian Preda si Sever Voinescu ar trebui sa faca parte din forurile de conducere ale PD-L.

Pe de alta parte, Berceanu l-ar sustine pe Vasile Blaga pentru functia de presedinte al PD-L. "Nu sustin neaparat o persoana. Eu am fost intrebat de cateva ori de presa, dintre cutare, cutare si cutare, pe care l-ati sustine si dintre cei care mi s-au pus in fata am spus ca l-as sustine pe Blaga si spun in continuare", afirma el.

Senatorul democrat-liberal militeaza si pentru separarea functiei de premier de cea de sef de partid.

Citeste mai multe despre Berceanu respinge ideea "comisarilor poporului din 1953" pe RFI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban, dezlănțuit: „Nu mi-e frică de voi, securiștilor!". Fostul premier a anunțat prima reformă a alianței FD+USR+PMP
Ludovic Orban face mare scandal din opoziție. Fostul premier, fost lider al PNL, se află într-un război continuu după ce Klaus Iohannis l-a trecut pe „linie moartă". Ludovic Orban este...
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cu cine ar vrea PSD+PNL să-l înlocuiască pe Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei
Cătălin Cîrstoiu se pare că s-a dovedit a fi mai degrabă nepotrivit pentru a candida din partea PSD+PNL pentru Primăria Capitalei. Astfel, alianța care formează și guvernul ar lua deja în...
#Berceanu PDL, #Berceanu Blaga presedinte PDL , #PDL
Comentarii
Poza darnic00
darnic00
rank 5
Nu este suficienta teoria, trebuie sa si punem in practica prevederile teoretice.