Berceanu: PSD are lungi probleme cu Ministerul de Interne

Luni, 28 Septembrie 2009, ora 12:201312 citiri
Berceanu: PSD are lungi probleme cu Ministerul de Interne
Foto: Arhiva

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu a negat acuzatiile aduse de presedintele PSD, Mircea Geoana, cu privire la motivele reale pentru care Dan Nica ar fi fost dat afara din Guvern, precizand ca PSD este singurul partid din coalitie care vede Ministerul de Interne ca pe un "minister politic, de putere".

"Este a nu stiu cata oara cand una discutam in coalitie si alta se spune dupa (...) Nu a fost nicio discutie despre comisii, nicio discutie despre tot felul de alte lucruri", a spus Berceanu referindu-se la declaratia lui Geoana potrivit careia Nica ar fi fost remaniat din cauza participarii PSD la comisiile Udrea si Ridzi.

Berceanu a mai explicat ca premierul i-a notificat, potrivit protocolului, pe partenerii de la PSD cu privire la nemultumirea fata de activitatea lui Dan Nica si le-a dat un ragaz de 24 de ore pentru a veni cu o noua propunere iar daca acest lucru nu se va intampla "domnul Boc a spus ca Ministerul de Interne este un minister important si nu poate fi lasat o lunga perioada fara conducere. Daca nu au o varianta, i-a notificat ca o sa puna din guvern pe cineva care are o experienta in acest sens".

Acesta a respins totodata acuzatiile ca PD-L incearca fraudarea alegerilor. "Pana una alta, PD-L nu a organizat niciodata niciun fel de alegeri, deci nu poate fi acuzat de asa ceva (...) Dansii vor sa deturneze sensul deciziei premierului", a mai spus Berceanu subliniind chiar ca "este posibil ca PSD sa isi fi propus mai demult sa gaseasca un motiv de a iesi de la guvernare" si acum profita de ocazie.

"PSD are lungi probleme cu Ministerul de Interne si de fiecare data acolo se petrec lucruri care nu ar trebui sa se petreaca", a mai spus Berceanu referindu-se la posibilele tensiuni care ar putea din nou aparea in PSD din pricina noii nominalizari.

"Domnul prim-ministru a mai strans din dinti cand s-au facut declaratiile anterioare, amintiti-va de declaratiile domnului Vanghelie care spunea ca detine arhiva de la doi si'un sfert", a mai spus Berceanu, precizand ca "de fiecare data s-a gasit cate o modalitate de a nu se ajunge la un pas definitiv(...) dar probabil ca cei de la PSD le-au considerat gesturi de slabiciune, s-au gandit ca inghitim, ingitim...".

Comentarii
gelu
rank 1
Nemernicul asta care face afaceri de sute de milioane de euro cu intreprinderile lui private cu CFR si Metroul gestionate de stat e ultimul care ar mai avea dreptul sa deshida gura!!!