Berceanu: Ponta si Antonescu, marele noroc al PDL pe timp de criza

Luni, 28 Noiembrie 2011, ora 11:08
2272 citiri
Berceanu: Ponta si Antonescu, marele noroc al PDL pe timp de criza
Foto: Arhiva

Senatorul PDL Radu Berceanu declara intr-un interviu acordat Ziare.com ca partidul sau are un mare ghinion prin faptul ca a ajuns la guvernare in timp de criza, dar are si un mare noroc: Opozitia are doi lideri "atat de stupizi" precum Victor Ponta si Crin Antonescu.

Rugat sa comenteze excluderea lui Mircea Geoana din PSD si pierderea sefiei Senatului, Radu Berceanu a declarat: "Geoana a gresit la gestionarea momentelor, dar USL a gresit fundamental, colosal!".

"Eu in unele momente am crezut ca e un pic de capcana, adica i-am banuit de mai multa inteligenta politica decat vad ca au, pentru ca nu imi venea sa cred ca pot sa fie atat de stupizi doar pentru razbunarea lui Ponta sau pentru ca Ponta sa nu mai aiba prin partid pe unul ca Geoana, un fost presedinte care ar putea sa mai zica si el cate ceva.

In momentul in care esti presedintele partidului si ti-e teama de fostul presedinte, mai ales in situatia lui Geoana care era la pamant (a fost si suspendat), sa vrei sa scapi de tot de el punand la mezat o astfel de pozitie mi se pare ca arata o slabiciune care nu e deloc demna de un presedinte de partid mare cum e PSD si de un co-presedinte al unei aliante cum e USL", a declarat Radu Berceanu.

Radu Berceanu, despre USL si Guiness Book of Records la ridicol si prostii - Interviu Ziare.com

Senatorul democrat-liberal ii considera pe cei doi co-presedinti USL incapabili sa gestioneze cu maturitate o constructie politica de o asemenea anvergura.

"Eu mi-am mai exprimat parerea despre cei doi, Ponta si Antonescu. Ei sunt marele nostru noroc! Daca la PSD si PNL erau personaje politice mai puternice, pentru noi ar fi fost mult mai complicat.

Dar avem macar acest noroc. Nu am avut noi noroc cu perioada in care am venit la guvernare, cu criza si cu toate problemele astea, dar avem noroc macar ca si intr-o parte si in alta sunt doi baieti din poezia 'Fiind baiet, paduri cutreieram...'. Cel putin din punct de vedere politic, ca forta, ca maturitate, ca analiza. Se reped asa cu niste declaratii sau cu niste actiuni care nici daca erau presedintii organizatiilor de tineret din cele doua partide nu ar fi fost de acceptat, d-apoi ca si co-presedinti ai maretului USL", a declarat Radu Berceanu.

El este convins ca pe masura ce va trece timpul alegatorii se vor lamuri in aceasta privinta, iar USL va suferi o prabusire la fel de dramatica precum cea a ApR, in 2000, de la 20% in sondaje la doar 4% voturi.

"De multe ori, oamenii confunda constructia respectiva, persoanele din acea constructie, cu asteptarile lor. Ei cred ca acolo se afla ceea ce e in sufletul lor ca asteptare sau ca alternativa si, atunci cand constata ca acolo nu se afla deloc ceea ce doresc, caderea e brusca si dramatica. Eu sunt convins ca asta se va intampla si la USL, mai ales datorita lui Victor Ponta si Crin Antonescu.

Dar ar trebui sa nu ii mai critic atata ca poate ii schimba. Mai bine sa ramana asa", ne-a declarat Radu Berceanu ironic.

Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Ciucă, la 20 de ani de la intrarea României în NATO: ”Aceste două decenii au fost cea mai bună perioadă din istoria noastră”
Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, afirmă vineri, la 20 de ani de la admiterea României în NATO, că aceste două decenii au reprezentat cea mai bună perioadă din istoria noastră, pe...
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Ciolacu: Apartenenţa României la NATO reprezintă o garanţie de securitate pentru ţara noastră. Vom continua să fim un actor influent şi constructiv FOTO/VIDEO
Marcel Ciolacu, premierul României afirmă, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că apartenenţa României la Organizația Nord Atlantică reprezintă o garanţie de securitate pentru...
#Radu Berceanu PDL, #Berceanu Ponta Antonescu, #Berceanu excludere Geoana , #PDL