Berceanu nu e de acord cu ideea de premier tehnocrat

Duminica, 05 Februarie 2012, ora 21:52
2333 citiri
Berceanu nu e de acord cu ideea de premier tehnocrat
Foto: Realitatea TV

Senatorul PDL Radu Berceanu a declarat duminica seara ca, personal, nu este de acord cu ideea de premier tehnocrat, si nu crede in aceasta idee, mai ales ca a cunoscut-o prin proprie experienta.

Desi nu a vrut sa raspunda la intrebarea daca presedintele Traian Basescu are un inlocuitor pentru Emil Boc, Berceanu a declarat, la Realitatea TV, ca crede in separarea functiei de premier de cea de presedinte de partid. A mentionat ca a sustinut aceasta idee, fara a fi singurul din PDL care a facut asta, dar ca "partidul a votat altfel".

Senatorul considera ca de dorit este sa existe un presedinte de partid "care sa sustina Guvernul cu tot mecanismul de partid" si "o alta persoana la Guvern, care sa fie preocupata de mecanismele de guvernare".

Cei mai multi democrat-liberali doresc plecarea urgenta a lui Emil Boc din postul de premier si sustin inclusiv inlaturarea acestuia din fruntea partidului, generand o presiune pentru acest lucru, au declarat duminica surse din partid pentru Mediafax.

Potrivit acestora, o decizie privind demisia lui Emil Boc din Guvern ar putea fi luata dupa plecarea din tara a delegatiei FMI, BM si CE, unii facand pronosticuri ca premierul nu va rezista in fruntea Executivului mai mult de jumatatea lunii februarie.

Daca pleaca Emil Boc de la Guvern, o problema este gasirea unui inlocuitor al acestuia in functia de premier, iar cei care vor plecarea lui de la partid il vad pe Vasile Blaga un posibil succesor in fruntea PDL.

Mai sunt si voci, putine la numar, din randul parlamentarilor care il sustin in continuare pe Emil Boc si care il vad pe acesta la conducerea Guvernului si partidului pana la alegeri. Acestia cred ca o remaniere guvernamentala ar fi solutia potrivita pentru revigorarea imaginii partidului.

Potrivit surselor, se asteapta ca presedintele Traian Basescu sa-si faca cunoscuta decizia in legatura cu viitorul Guvernului si al partidului. Cu toate acestea, demisia lui Emil Boc ramane, in cele din urma, un act unilateral.

La nivel de zvon circula in partid, in randul parlamentarilor, informatia ca posibilii candidati pentru conducera Guvernului ar fi directorii serviciilor secrete, un tehnocat, sau, pe ultimul loc, un lider din partid.

Unii lideri PDL asteapta o posibila decizie chiar si dupa intalnirea de luni convocata de seful statului cu partidele parlamentare din opozitie si de la putere.

Presedintia a anuntat, saptamana trecuta, ca seful statului a invitat partidele parlamentare la consultari, luni, separat - Opozitia de la ora 12.00, iar Puterea de la ora 13.00.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Radu Berceanu demisie Boc, #Radu Berceanu premier tehncrat, #consultari Cotroceni Radu Berceanu , #Emil Boc