Berceanu: Noua echipa trebuie sa aiba o relatie adevarata cu Basescu

Sambata, 30 Iunie 2012, ora 17:101693 citiri
Berceanu: Noua echipa trebuie sa aiba o relatie adevarata cu Basescu
Foto: Realitatea TV

Senatorul Radu Berceanu nu crede ca alegerea lui Vasile Blaga ca presedinte al PDL va salva imediat partidul, dar este convins ca noua echipa trebuie sa aiba o relatie adevarata de parteneriat cu Traian Basescu.

"Noua echipa trebuie sa aiba o relatie adevarata de parteneriat cu Basescu. Eu am mai spus. Invatati-va sa mai ganditi si cu capetele voastre nu numai cu al lui Basescu. El mai are si alte preocupari. Nu se poate gandi la lucrurile din interiorul partidului. A fost anormal ca aceasta relatie sa fie univoca", a declarat Berceanu la Realitatea TV.

Acesta a sustinut ca una dintre conditiile pentru ca partidul sa isi revina era alegerea lui Blaga la conducerea PDL, dar ca nu este suficient sa se faca doar atat.

Vasile Blaga, noul presedinte al PDL, vezi prim-vicepresedintii

"Nu mi se pare suficient ca Blaga a fost numit, dar e un pas. E una dintre conditii. Mai sunt multe alte lucruri care trebuie facute de noua conducere", a continuat senatorul PDL.

Berceanu mai crede ca pentru ca PDL sa aiba succes la alegerile urmatoare trebuie sa invete sa creasca niste candidati, mentionand ca si pentru a-l invinge pe Sorin Oprescu este nevoie ca un candidat sa creasca timp de patru ani.

Cred ca echipa Blaga si restul din BPN vor trebui sa isi faca un plan pe termen scurt, pana dupa alegerile parlamentare. Dar si un plan pe un termen mai lung, in care sa inceapa sa isi pregateasca unii candidati. Noi am avut probleme pentru ca nu am vut aceasta cultura interioara de a creste candidati", a continuat senatorul.

El a explicat ca PDL trebuie sa se organizeze din interior ca o "armata" si sa o puna pe directia de lupta si abia apoi sa vada daca sunt formatiuni politice care ar dori sa li se alature.

"Partidul a fost o prea lunga perioada usor introvertit. S-a preocupat el de el insusi. A avut prea putine relatii si punti deschise in exterior", a conchis Berceanu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News