Berceanu: Ministerul Finantelor sa fie preocupat si de cheltuieli, nu doar de venituri

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 22:00
1059 citiri
Berceanu: Ministerul Finantelor sa fie preocupat si de cheltuieli, nu doar de venituri
Foto: RomaniaOnline

Ministerul de Finante se preocupa foarte mult de cum se cheltuie banii, insa ar trebui sa se preocupe si de partea de venituri, a declarat marti ministrul Transporturilor, Radu Berceanu.

"Ministerul de Finante se preocupa foarte mult de cum se cheltuie banii, mai face economii, mai strange suruburi, dar ar trebui sa se preocupe si de partea de venituri ale Ministerului. Nu e deloc preocupat sa mai faca si venituri mai multe", a declarat Berceanu, la Realitatea FM.

Iar problema nu se rezolva prin mariri de taxe explica ministrul, ci printr-o mai buna colectare a taxelor actuale. "La aceste taxe si impozite, sa ajungem noi la colectare de 97-98 la suta", sustine Berceanu.

Ministrul Transporturilor precizeaza ca a vorbit cu actualul ministru de Finante, Sebastian Vladescu, dar si cu precedentul, Gheorghe Pogea, avertizandu-i ca in toate tarile exista venituri la buget de aproximativ 40% din PIB, ori in Romania sunt de aproape 31%.

Berceanu vrea bani pentru infrastructura de la FMI

Ministrul Transporturilor a adaugat ca a propus premierului Emil Boc sa abordeze FMI pentru a putea cheltui bani din imprumuturi pe proiecte de infrastructura.

Radu Berceanu sustine ca Ministerul Transporturilor nu mai poate cheltui bani peste limita alocata in buget, chiar daca ar avea posbilitatea sa o faca, pentru ca sumele s-ar duce in deficitul bugetar, iar Romania s-a angajat prin contractul cu FMI sa reduca acest deficit.

Ministrul sustine insa ca Emil Boc ar urma sa decida daca il va lasa sa cheltuie mai multi bani.

"Eu am propus Guvernului, depinde de domnul prim-ministru, ca acum in aprilie, cand vine Fondul Monetar, sa facm o discutie cu ei, sa ne lase sa facem macar un punct si jumatate (n.red punct procentual ca deficit bugetar), adica vreo doua miliarde de euro pe un numar de proiecte de infrastructura, deci nu sa dam bani la salarii, la pensii, aiureli - aceste cinci proiecte, un proiect de mediu, gropi de gunoi sau ce avem, absolut necesare", a declarat Berceanu.

L.S.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Radu Berceanu, #Berceanu Minister Finante, #cheltuieli Finante , #stiri Radu Berceanu