Berceanu: Mi-am rupt masina in doua pe Transfagarasan (Video)

Vineri, 13 August 2010, ora 21:06
5311 citiri
Berceanu: Mi-am rupt masina in doua pe Transfagarasan (Video)

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, recunoaste ca Romania are drumuri proaste. El a declarat vineri seara ca si-a rupt masina in doua pe Transfagarasan intr-o excursie facuta vara aceasta cu sotia.

Intrebat la Realitatea TV daca ar veni ca turist in Romania, Berceanu a facut precizarea ca el chiar a mers intr-o excursie cu masina personala pe Transfagarasan. Din pacate insa, a constatat ca iti poti rupe autoturismul pe drumurile din Romania.

"Mi-am rupt masina in doua (pe Transfagarasan n.r). Daca nu eram ministrul Transporturilor, injuram ministrul Transporturilor de la un capat la altul al Transfagarasanului", a declarat Berceanu.

La intrebarea de ce avem numai 313 de kilometri de autostrada in Romania, Radu Berceanu a declarat ca: "Trebuie sa intelegeti. Constructia de autostrazi nu e o chestiune tehnica, este o chestiune de bani (...) Autostrada Bucuresti-Pitesti puteam sa o terminam la sfarsitul acestui an daca alocam bani, sunt alte prioritati, sanatate, educatie, pensii, aceste cheltuieli nu se pot opri, cheltuielile de la investitii se pot incetini".

Despre criza financiara cu care se confrunta tara, Berceanu crede ca: "Am fi avut probleme si daca nu era o criza pentru ca s-au acumulat problemele in 20 de ani, efectele sunt mai dificil de contracarat decat in alte parti (...) Nu cred ca e cazul sa dam dovada de un optimism exagerat, dar lucrurile nu stau chiar asa de rau. Am avut de corectat disparitati in sistemul bugetar. Daca producem 7 lei si vrem sa cheltuim 10 si imprumutam 3 se aduna, chiar daca exista sau nu criza, tot trebuia sa corectam, s-au suprapus cele doua efecte".

Acesta a mai dat explicatii si despre problemele Cailor Ferate Romane.

"Eu le-am spus celor de la CFR Calatori ca bugetul de stat a dat pentru CFR un miliard trei sute de euro pana acum. Daca nu vom face ca cheltuielile sa fie egale cu veniturile, la un moment dat la sfarsitul anului nu vor mai fi bani (...) Daca nu vom gasi nicio solutie pana la sfarsitul anului (pentru CFR n.r), vor fi si reduceri de fondul de salarii, prime sau personal", a adaugat Ministrul Transporturilor.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#radu berceanu autostrazi, #Radu Berceanu declaratii, #Radu Berceanu Transfagarasan , #ministrul Transporturilor
Comentarii
Poza Nastratin
Nastratin
rank 1
lacheul tradator si infractor Berceanu si-a rupt masina? pai a fost luata din bani furati din bugetul de stat...si din plata secretelor de stat vindute Israelului...sau pt plata serviciilor de vinzare a Rosiei Montane...sau trafic de arme...
Poza SpiritCivic
SpiritCivic
rank 5
Ce personaj obosit si ridicol acest ministru care nu spune decat banalitati. Rolul domniei sale era sa propuna solutii sa dovedeasca ca este pregatit sa ofere solutii insa domnia sa ne spune... sa vedem daca vom gasi... incompetent.