Berceanu: In 2012, ne dam in cap sistem turneu

Marti, 06 Martie 2012, ora 08:015558 citiri
Berceanu: In 2012, ne dam in cap sistem turneu
Foto: Arhiva (Antena3)

Presedintele PDL Dolj, Radu Berceanu, a declarat ca ar fi fost mult mai bine pentru Romania sa aiba alegeri comasate, intrucat, in 2012, politicienii "isi dau in cap sistem turneu" si intregul an va fi blocat.

Senatorul a mai spus, pentru Ziare.com, ca PDL "a intrat tarziu in logica de campanie, unii au intrat acum un an, cum ar fi USL".

"Totdeauna in Romania rezultatele de la locale influenteaza decisiv rezultatele de la parlamentare. La noi, spre deosebire de alte tari, unde sunt la doi ani unele de altele, la noi sunt la 4-5 luni unele de altele si sigur ca le influenteaza foarte tare. Asta e, e un dat. Noi am vrut sa facem alegerile comasate, in continuare cred ca ar fi fost o varianta buna, din motivul ca suntem intr-un an foarte dificil si Romania nu e vreo tara care sa poata sa-si permita sa spuna "nu ne intereseaza un pic de criza". Noi suntem intr-o situatie foarte dificila, care a fos gestionata foarte bine pana acum, dar nu inseamna ca va fi si de acum incolo.

Noi incepand de la 1 martie si pana la sfarsitul anului ne tinem de alegeri. Acum avem tot felul de discutii si de meciuri si de probleme legate de alegerile locale. Pana la 25 iunie se termina cu alegerile locale, intram intr-o vacanta de o luna jumatate-doua, dupa care de la 1 septembrie intram in alte dispute si ne smulgem parul din cap pentru alegerile parlamentare, care se incheie de Craciun", ne-a declarat Radu Berceanu.

Fostul ministru al Transporturilor a adaugat ca alegerile comasate ar fi insemnat ca in 2012 "mai si muncim".

"Intr-un an foarte dificil din punct de vedere economic, noi ne tinem de alegeri un an de zile, ne dam in cap toti la toti, sistem turneu. Ar fi fost mult mai inteligent pentru natiunea romana sa spuna "facem alegerile la sfarsitul lui decembrie si mai si muncim, ne vedem de locurile de munca, de economie". Nu s-a dorit si facem balciul generalizat tot anul si o sa ne miram ca si in alti ani ca nu ne e bine. Noua, in general, nu ne e bine fiindca facem ceea ce facem", a mai spus Berceanu.

Asociere cu MRU? Ca la tango

Intrebat daca o asociere electorala cu premierul Mihai Razvan Ungureanu ar fi un lucru bun pentru PDL, Berceanu a precizat ca e posibil ca una din parti sa nu doreasca asta.

"Asocierile sunt o chestiune de doi, e ca un tango. S-ar putea ca noi sa vrem sa ne asociem si sa nu vrea domnul Ungureanu sau sa vrea domnul Ungureanu si sa nu vrem noi. Momentan e prea devreme pentru a discuta prea concret si aplicat problematica asta. Eu cred ca intre PDL si domnul Ungureanu e deja o sinergie, altfel n-ar fi acceptat.

Cum o sa evolueze aceasta relatie ramane de vazut", a incheiat Berceanu.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook   sau pe  Google News