Berceanu: Gelu Visan a facut magarii, eu l-am crescut. Isi doreste sa fie exclus

Joi, 18 Octombrie 2012, ora 18:38
7161 citiri
Berceanu: Gelu Visan a facut magarii, eu l-am crescut. Isi doreste sa fie exclus

Senatorul PDL Radu Berceanu este de parere ca deputatul democrat-liberal Gelu Visan a iscat scandalul in organizatia PDL de Dolj, deoarece vrea sa fie dat afara si sa plece la PP-DD. In plus, Berceanu recunoste ca "l-a crescut" pe Visan inca din 1992.

Deputatul Gelu Visan si-a atacat colegii din filiala PDL Dolj, sustinand ca au avut afaceri cu statul in valoare de 30 milioane euro. In replica, PDL Dolj l-a dat in judecata pentru calomnie pe Visan.

Intrebat despre actiunea deputatului PDL, Radu Berceanu, care a renuntat la conducerea organizatiei in luna februarie, a raspuns: "Succese multe!".

"Nu sunt foarte la curent si foarte implicat sau interesat, dar eu stiu ce se petrece in mare sau pot sa banuiesc. Si anume: Gelu Visan - care a facut niste magarii de care eu sunt responsabil pentru ca eu l-am crescut vreo 15 ani, chiar crescut asa in sensul adevarat al cuvantului, adica dandu-i costumele si cravatele mele, fiind angajatul meu la cabinetul parlamentar de prin '92-'93 cu toti banii, masina, telefonul, toate la el, asa ca ma simt responsabil - s-a apucat sa faca niste magarii atunci si el a primit o sanctiune de suspendare", a explicat vicepresedintele Senatului, pentru Ziare.com.

Acesta a continuat si a relatat ca, dupa ce au trecut sase luni, conform statutului, in loc sa ceara scuze colegilor din organizatia PDL Dolj, Visan "a facut in continuare tot felul de declaratii si tot felul de magarii".

"Cand i-au mai spus unii si altii dintre colegi 'Ba, Gelule, nu-ti dai seama ca tot aici o sa vii'.'Lasa, domne, ca eu vin de sus' (a raspuns Gelu Visan - n.red.), ceea ce bineinteles ca a enervat pe toata lumea si a pus pe toata lumea pe picioarele dinapoi", a afirmat senatorul PDL.

Gelu Visan isi doreste sa fie exclus din PDL pentru a pleca la PP-DD

In continuare, deputatul "a incercat de sus sa fie impus sa candideze pe nu stiu ce colegiu", dar membrii PDL Dolj i-au refuzat candidatura, din cauza sanctiunii sale si pentru ca nu se putea trece peste "o intreaga organizatie de 30 si ceva de mii de membri ca esti tu Gelu Visan".

"Si, atunci, el vazand ca nu mai are loc, vrea sa plece, dupa cate am inteles la PP-DD. Dar nu vrea sa plece el, vrea sa profite de chestia asta ca sa il dam noi afara si sa plece si cu o aura asa de baiatul care uite domne a aratat ce mari magarii se fac si drept urmare aia l-au dat afara si sa nu spuna nimeni ca e traseist politic, ca el n-a plecat, el a fost dat afara. Si uite ce baiat corect si cinstit care a aratat ce mari grozavii se intampla si aia nu stiu ce.

Asta e de fapt toata povestea pe scurt, o mare porcarie pe care o face, putea sa se duca sa candideze unde vrea el. (...) Cred ca asta isi doreste (sa fie exclus din PDL Dolj - n. red.)", ne-a explicat Radu Berceanu.

Ce i-a raspuns Blaga lui Visan: Pleaca, ma, de-aici!

Vicepresedintele Senatului a comentat si acuzatiile ca PDL Dolj ar fi furat zeci de milioane de euro.

"Adica cum, organizatia PDL de Dolj? Pai sunt vreo 30.000 de membri, 20.000 de membri. Adica au furat nu stiu cate milioane, zeci de milioane de euro aia 20.000 de membri, nu s-a aflat nimic, i-au impartit intre ei? Si apoi de unde au furat, adica cum putea organizatia PDL de Dolj sa fure nu stiu ce? E o tampenie fara margini de-a lui", a subliniat fostul lider al PDL Dolj.

Referitor la documentele pe care deputatul Gelu Visan a afirmat ca le-ar fi prezentat presedintelui PDL Vasile Blaga, Radu Berceanu a replicat ca liderul democrat-liberal i-a spus deputatului "Pleaca, ma, de-aici".

"Si eu pot sa iau un teanc cu tot felul de aiureli si sa ma duc la Blaga sa-i prezint cateva zeci de pagini despre nu stiu ce, despre schimbarea legii atractiei gravitationale. Ce credeti, daca sunt zeci de pagini, e si un adevar in toata povestea aia si are vreo logica? Si, ca dovada, Blaga a zis 'Pleaca, ma, de-aici!'. Mai ales ca Blaga il cunoste de prin '93-'94", a mentionat senatorul PDL.

In alta ordine de idei, Radu Berceanu a amintit ca a decis inca de la finalul anului 2011 sa nu mai candideze pentru o functie de parlamentar si, prin urmare, s-a retras si din fruntea PDL Dolj, in luna februarie, postul sau fiind ocupat interimar de europarlamentarul PDL Marian-Jean Marinescu.

"Nu plec din partid, dar ma retrag. Am 23 de ani de partid si cred ca sunt suficienti", a conchis senatorul democrat-liberal.

Gelu Visan, dat in judecata de propriul partid: "PDL Dolj e un club de afaceri"

"PDL din Dolj este un fel de SRL. Tot ce se intampla in PDL Dolj inseamna afaceri cu statul, toate primariile PDL au afaceri cu firmele PDL. Organizatia la nivelul judetului Dolj este un club de afaceri. M-am dus la presedintele partidului, domnul Vasile Blaga, are 52 de pagini de documente in legatura cu ceea ce afirm", a acuzat Gelu Visan, marti.

"Am atacat exact sistemul clientelar din judetul Dolj, afacerile de peste 30 de milioane de euro pe care le-a facut organizatia PDL din Dolj in legatura cu banii publici, motiv pentru care am fost sanctionat", a spus Visan, caruia nu i se mai permite sa candideze in colegiul in care a fost ales in Dolj.

In replica, PDL Dolj a solicitat autosesizarea DNA Craiova cu privire la presupusele fapte asimilate infractiunilor de coruptie denuntate de Gelu Visan, pentru stabilirea vinovatiei si tragerea la raspundere penala a persoanelor vinovate in cazul in care acuzatiile vor fi confirmate. In plus, filiala PDL ii cere deputatului, in instanta, 500.000 de lei, "bani ce repezinta contravaloarea prejudiciului de imagine adus organizatiei politice construita de toti membrii sai".

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Gelu Visan excludere PDL, #Radu Berceanu acuzatii Gelu Visan, #Gelu Visan acuzatii PDL Dolj, #Gelu Visan PDL Dolj afaceri stat, #Gelu Visan trecere PPDD, #Radu Berceanu declaratii Gelu Visan, #scandal Gelu Visan PDL Dolj , #PDL